Antena 3 CNN Actualitate Descinderi la traficanții de droguri din Brașov

Descinderi la traficanții de droguri din Brașov

Descinderi la traficanții de droguri din Brașov
26 Ian 2016   •   10:37

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat, marți dimineața, 25 de percheziții domiciliare pe raza județului Brașov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în vânzarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice) și trafic de droguri.

La sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Brașov vor fi aduse 25 de persoane pentru audieri, informează Agerpres.

Potrivit DIICOT, în perioada noiembrie 2015 — ianuarie 2016, pe raza municipiului Brașov a fost constituit un grup infracțional organizat în scopul comercializării de droguri și substanțe cu efecte psihoactive.

Anchetatorii au constatat că, în vederea distribuirii eficiente a substanțelor cu efecte psihoactive, liderii grupului s-au implicat în recrutarea persoanelor dispuse să le comercializeze, în special din rândul consumatorilor, reușind să creeze astfel o rețea având ramificații pe raza municipiilor Brașov și Codlea.

Substanțele psihoactive erau achiziționate prin intermediul unor site-uri din Marea Britanie, destinate experimentelor chimice, produsele fiind comercializate cu specificații clare de interdicție pentru consumul uman.

Destinația produselor achiziționate din Marea Britanie era schimbată de membrii grupului, astfel că în procesul de fabricare al "etnobotanicelor" se utilizau atât produsul de bază, cât și toluen, acetonă sau sodă caustică.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close