Antena 3 Actualitate Descinderi DNA la Serviciul Rutier Botoșani și la mai mulți polițiști acasă

Descinderi DNA la Serviciul Rutier Botoșani și la mai mulți polițiști acasă

de Mia Lungu    |    02 Iun 2021   •   08:45
Descinderi DNA la Serviciul Rutier Botoșani și la mai mulți polițiști acasă
Sursa foto: Hepta

Procurorii DNA Suceava efectuează, miercuri dimineața, mai multe percheziții la sediul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Ancheta are loc în contextul în care mai mulți agenți de poliție au ieșit la pensie în această săptămână, iar restul colegilor cât și aceștia se pare că sunt vizați în dosar.

Este vorba de o operațiune organizată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție prin intermediul Serviciului teritorial DNA Suceava. Anchetatorii au organizat mai multe percheziții, atât la sediul Serviciului Rutier, cât și la domiciliile unor polițiști.

Descinderile DNA survin la numai câteva zile după ce șapte angajați din cadrul SPR au decis să se pensioneze. Este vorba de un ofițer și șase agenți rutieri printre care comisarul șef Victor Ciubotaru, cel care a coordona compartimentul de drumuri europene și drumuri naționale, dar și agenții Viorel Anton, Silviu Pintilei și Ioan Bălan, care erau printre cei mai vechi în sistem.

COMUNICAT DNA

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
​Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020.
 
​În cursul zilei de 02 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza județului Botoșani, dintre care una este  sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
​În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.
 
​Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

×
Subiecte în articol: descinderi DNA Serviciul Rutier Botoșani

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close