Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii despre cele trei corăbii din lemn descoperite pe fundul Mării Negre

Noi detalii despre cele trei corăbii din lemn descoperite pe fundul Mării Negre

Trei corăbii din lemn au fost găsite pe fundul Mării Negre. Descoperirea a fost făcută de experţii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Noi detalii despre cele trei corăbii din lemn descoperite pe fundul Mării Negre
de Paula Solomon    |    07 Sep 2021   •   09:15

Marea Neagră a reprezentat întotdeauna un mister pentru arheologii constanteni care au demarat nenumărate proiecte de-a lungul anilor pentru a face cunoscute adancurile ei. O noua cercetare la care au participat experit ai doua instituții din domeniu au au dus la descoperirea a trei corăbii din lemn pe fundul Mării Negre. 

Descoperirea a fost făcută în cadrul campaniei de diagnostic arheologic 2020-2021 pe platforma continentală a Mării Negre, în colaborare cu experţii Institutului GeoEcoMar. 

De la prima vedere a fotografiilor făcute publice de arheologi s-a putut observa faptul că lemnul este destul de degradat din cauza apei dar şi a salinităţii, însă specialiştii urmează să facă evaluările amănunţite.  

Datarea corăbiilor găsite foarte aproape de litoralul românesc urmează să fie stabilită în urma unor cercetări ulterioare. În acest sens studiile sunt abia la început. Toate studiile efectuate vor respecta principiile UNESCO din 2001 de la Paris.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã corăbii UNESCO
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close