Antena 3 CNN Actualitate Descoperire preţioasă în clopotniţa unei biserici din Constanţa: O raclă cu moaştele a 10 sfinţi, donată de un schit de pe Muntele Athos

Descoperire preţioasă în clopotniţa unei biserici din Constanţa: O raclă cu moaştele a 10 sfinţi, donată de un schit de pe Muntele Athos

Descoperire preţioasă în clopotniţa unei biserici din Constanţa: O raclă cu moaştele a 10 sfinţi, donată de un schit de pe Muntele Athos
Sursa foto: Foto captură Antena 3
24 Oct 2012   •   15:16

O raclă cu moaşte ale mai multor sfinţi a fost descoperită în clopotniţa unei biserici din municipiul Constanţa, acestea fiind donate de un schit de pe Muntele Athos şi ascunse, cel mai probabil, în urmă cu peste jumătate de secol, pentru a fi protejate de comunişti, informează Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, racla, care conţine moaştele a zece sfinţi, a fost descoperită în clopotniţa Bisericii "Sfântul Dumitru", aflată în zona Delfinariu din municipiul Constanţa. 

Lângă raclă se afla şi un document de autenticitate pentru moaşte, scris în limba greacă, emis de către donator - stareţul Schitului Vatopedin "Sf. Mare Mucenic Dimitrie" de pe Muntele Athos.
   
Documentul autentifică originalitatea moaştelor, data la care a fost făcută donaţia către biserica din Constanţa fiind 18 aprilie 1936.

Din document reiese că racla conţine moaşte ale Sfântului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfântului Nou Mucenic Teodor, ale Sfântului Modest, ale Sfintei Varvara, ale Sfinţilor fără de arginţi, ale Sfântului Trifon, ale Sfintei Teoctista şi ale unui sfânt anonim.
   
Parohul Bisericii "Sfântul Dumitru", părintele Ilie Petre, crede că moaştele au fost ascunse în clopotniţa bisericii cel mai probabil în anii '60, pentru a fi protejate de comunişti.
   
Racla cu moaşte va fi expusă spre închinare credincioşilor, începând de joi seară, la Biserica "Sfântul Dumitru".

×
Subiecte în articol: Muntele Athos sfinti
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close