Antena 3 CNN Actualitate Descoperire şocantă. 1300 de proiectile perfect funcţionale au fost găsite pe o păşune din România

Descoperire şocantă. 1300 de proiectile perfect funcţionale au fost găsite pe o păşune din România

Descoperire şocantă. 1300 de proiectile perfect funcţionale au fost găsite pe o păşune din România
Sursa foto: foto: antena3.ro
17 Mai 2012   •   14:27

Peste 1.300 de proiectile de artilerie provenind din primul război mondial au fost găsite pe o păşune aflată localităţile Neagra şi Dîrmoxa din oraşul sucevean Broşteni, fiind cea mai mare cantitate de muniţie descoperită în judeţul Suceava, scrie Mediafax.
    
Poliţia din Broşteni a anunţat la începutul acestei săptămâni că în Valea Negrii, între localităţile Neagra şi Dîrmoxa, au fost găsite mai multe proiectile. Astfel, pe păşunea denumită "Cerbu", au fost descoperite 64 de proiectile care erau dezgropate pe jumătate, în urma ploilor torenţiale şi au izolat locul, fiind asigurată paza muniţiei până la sosirea pirotehniştilor.
   
Echipa pirotehnică a ISU Suceava care a mers la faţa locului a descoperit, în total, 1.304 proiectile de artilerie, din care 1.157 de proiectile explozive calibrul 76 milimetri şi 134 de proiectile explozive calibrul 100 milimetri, provenind din primul război mondial, multe dintre acestea fiind în perfectă stare de funcţionare.
 
Cu ajutorul unui buldoexcavator, au fost săpate gropi în care a fost pregătită muniţia pentru distrugere, iar din cauza numărului ridicat de proiectile lucrările de distrugere au fost făcute pe parcursul a două zile, paza pe timpul nopţii fiind asigurată de poliţişti şi jandarmi.
   
ISU Suceava menţionează că zona ar fi fost folosită ca depozit de muniţie şi nu este exclusă posibilitatea ca astfel de proiectile să mai existe.
 
Pirotehniştii suceveni au instruit autorităţile locale pentru a avertiza populaţia în cazul în care va mai descoperi alte elemente de muniţie, privind măsurile de siguranţă şi modul de comportare în astfel de situaţii.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close