Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Generali din servicii, în spatele unor mega-afaceri

Descoperiți. Generali din servicii, în spatele unor mega-afaceri

Descoperiți. Generali din servicii, în spatele unor mega-afaceri
29 Iun 2019   •   23:39

Andreea Sava a vorbit în exclusivitate la „Descoperiți” despre cum au înflorit afacerile unor generali și cine sunt generalii din spatele unor milionari de top.

„Rețeaua Gelsor a fost condusă de foșți ofițeri de Informații, foști ofițeri SRI, foști ofițeri SIE”, spunea Nicolae Popa într-un interviu. Ce spunea omul lui Vîntu poate veni ca o surpriză doar pentru cei care au crezut atât de orbește în lupta anticorupție încât nu s-au mai deranjat să citească dezvăluirile care au circulat ani de zile în presă. Doar pentru ei ar fi de neconceput să toate afacerile penale de care-l acuză DNA pe Vîntu s-au produs cel puțin sub nasul unor oameni ai sistemului, dacă nu chiar cu acordul lor. Și poate unii ar putea spune că a fost așa, o scăpare. 

Dar Vîntu nu e un caz izolat. Mulți dintre afaceriștii de top ajunși la DNA erau înconjurați de oameni din servicii, cum este, de exemplu, Nicolae Dumitru, zis Niro. Condamnat în dosarul Microsoft, chiar a recunoscut într-un interviu că are în conducerea firmelor sale mulți oameni cu legături din servicii. 

Apoi, Ovidiu Tender, magnatul resurselor, care a fost implicat în afaceri cu fostul șef al SIE, Ioan Talpeș. A recunoscut public relația aproapiată cu fostul director SRI, Radu Timofte, iar în instanță a vorbit și despre implicarea fostului general SRI, Ovidiu Soare.

La fel, în cazul lui Sebastian Ghiță, ascensiunea demnă de Hollywood până la statutul multimilionar în euro este marcată de legături cu grei din SRI. Pe lângă relația de prietenie cu fostul director SRI, George Maior, a avut și o prietenie cu fostul șef operativ al serviciului, generalul Florian Coldea. Cei trei petreceau și vacanțe împreună, după cum a povestit chiar Ghiță. 

×
Subiecte în articol: Descoperiți generali servicii afaceri
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close