Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Dosarele „Droguri pentru vedete”, îngropate. Care e motivul

Descoperiți. Dosarele „Droguri pentru vedete”, îngropate. Care e motivul

Descoperiți. Dosarele „Droguri pentru vedete”, îngropate. Care e motivul
Sursa foto: foto- Pexels
04 Mai 2019   •   23:40

Distracție, vedete, afaceriști, copii de bani gata, valuri de șampanie, mii de euro aruncate în stânga și în dreapta. E povestea pe care o urmărim în fiecare an la mare în minivacanța de 1 Mai. 

Marile dosare de evaziune fiscală sau trafic de droguri nu au apărut, chiar dacă un moment de consum de droguri pe plajă a fost surprins în direct, la o oră de maximă audiență, la televizor. 

Abia anul acesta procurorii DIICOT s-au înghesuit să anunțe acțiuni la mare, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai, la un celebru festival de muzică electronică. DIICOT Constanța a anunțat că au fost legitimate peste 1.300 de persoane, au fost deschise 33 de dosare penale, iar 34 de persoane sunt cercetate și în acest moment. 

Diferența dintre anul acesta și alți ani e că acum problema a devenit mult mai vizibilă. Cu o moarte care ridică extrem de multe semne de întrebare, prin dispariția sa tragică, Răzvan Ciobanu a pus reflectorul asupra unei probleme extrem de grave și de ignorate, cea a drogurilor. Pentru creatorul de modă, probleme drogurilor nu era o noutate în viața sa, fiind în trecut legat de două dosare penale. Niciun dosar nu s-a soldat cu dărâmarea unei mari rețele de droguri, iar moartea lui a scos la lumină o concluzie înfiorătoare. 

Niciodată nu s-a ajuns la marii rechini ai traficului de droguri, iar consumatorii, vedete sau nu, nu au fost obligați să urmeze programe de dezintoxicare. Te-ai fi așteptat ca mult lăudatele servicii de informații să-i pună sub observație pe cei dovediți sau suspectați ca fiind consumatori, în special din zona vip-urilor. „Nu m-a anchetat nimeni, nu m-a chemat nimeni să mă întrebe nimic. Doar m-au terfelit în presă, eu nu am o problemă cu a afirma lucruri și a vorbi despre ele”, spunea Răzvan Ciobanu într-o emisiune.

Răzvan Ciobanu a fost audiat în ultimul dosar o singură dată și apoi a primit clasare. În niciunul din cazuri nu s-a încercat să se afle dacă Răzvan Ciobanu cumpăra droguri și de la cine. 

Detalii șocante în materialul prezentat, sâmbătă, de Andreea Sava, la "Descoperiți":

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close