Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Harta tezaurului secret. Cu cine încheia România afaceri

Descoperiți. Harta tezaurului secret. Cu cine încheia România afaceri

Descoperiți. Harta tezaurului secret. Cu cine încheia România afaceri
23 Dec 2018   •   20:49

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate la emisiunea ”Descoperiți” harta cu societățile mixte pe care le avea România înainte de 1989. 

România a avut și încă are resurse incredibile. În 1987, se extrăseseră circa 2,070 de tone de aur, dar că maia vem zăcăminte de 6.000 de tone. Asta ne-ar situa pe locul 5 în lume după Africa de Sud, Canada, SUA și Australia și care ar valora 250 de miliarde de dolari. Pe lângă aur, același zăcăminte ascund argint și metale extrem de prețioase.


În Africa aveam două societăți mixte, făceam prospecțiuni, apoi făceam explorare și în momentul în care constatam o anumită resursă minerală se încheia o anumită societate mixtă cu cel stat.

În Congo am încheiat o societate mixtă pe aur, cupru și argint și aveam prospecțiuni și explorări pe diamante. Trebuia să încheiem o societate mixtă pe acest lucru, dar nu am mai apucat.

În Angola aveam o fabrică de cherestra, ca și în Nigeria, aduceam un lemn foarte scump.

Aveam perimetre petrolifere în Algeria, Libia, Egipt, Irak, Nigeria.

În Egipt aveam și o bancă societate mixtă, româno-egipteană. Acum s-a născut din ea o companie de servicii medicale foarte bună.

În Irak am construit cel mai mare scut anti-radiații nucleare. Atunci fusese o premieră. 

În Europa: în Spania aveam o linie de asamblat ARO, în Franța aveam bancă societate mixtă româno-frangeză, la fel în Marea Britanie și în Germania.

×
Subiecte în articol: harta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close