Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți: Milionarii români și imperiile ascunse în străinătate

Descoperiți: Milionarii români și imperiile ascunse în străinătate

Descoperiți: Milionarii români și imperiile ascunse în străinătate
10 Iun 2017   •   23:17

Andreea Sava a prezentat în emisiunea „Descoperiți”, patru dintre milionarii care au adevărate imperii în străinătate și care au legături strânse la nivel înalt.

Frank Timiș, regele Africii, care are o avere estimată de Forbes la peste un miliard de euro. Cu un trecut tenebros și o poveste demnă de filmele de la Hollywood,

Frank Timiș, pe numele real Vasile Timiș, a pornit ca simplu șofer în Australia. În perioada 1986-1991, a fost prins de trei ori cu heroină și condamnat. Are dublă cetățenie, română și australiană. În România există informația că și-a construit averea cu afaceri cu petrol și extracția de resurse.

Numele său a fost legat de mai multe scandaluri și acuzații de corupție atât în România, cât și în străinătate. Cel mai răsunător fiind legat de extracțiile urifere de la Roșia Montană și Cerdeș. Pe acestea a pus mâna în 2005.

La începutul anilor 2000, Timiș și-a mutat aproape în întregime afacerile în Africa, unde este supranumit împăratul resurselor minerale.

Un alt milionar este Bogdan Buzăianu, cel mai deștept băiat al energiei, are o avere de 100 de milioane de euro. Prin firmele sale ajunsese să controleze 60% din energia ieftină a României. Vorbim de contracte cu Hidroelectrica pe 10 ani, apoi prelungite, pe care procurorii DIICOT l-au estimat la un miliard de dolari, adică mai mult de 1% din PIB.

Gabriel Comănescu, regele petrolului din Marea Neagră. Este unul dintre cei mai bogați, dar și discreți afaceriști români, cu o avere estimată la 600 milioane de euro. Presa i-a pus ștampila de milionar făcut de Traian Băsescu.

Costel Comana, milionarul sinucis în avionul Columbia – Costa Rica, era supranuit magnatul căilor ferate. Avea o avere estimată la peste 30 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Descoperiți avere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close