Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Plan incendiar la Cotroceni. Cum vrea Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul

Descoperiți. Plan incendiar la Cotroceni. Cum vrea Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul

Andreea Sava a prezentat la emisiunea ”Descoperiți” planul incendiar cu care Klaus Iohannis încearcă să dizolve Parlamentul

Descoperiți. Plan incendiar la Cotroceni. Cum vrea Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul
Foto: presidency.ro
29 Feb 2020   •   23:51

O criză politică sau mai degrabă o ceartă ca la ușa cortului acutizată de decizia CCR care i-a dat șah Președintelui, spunându-i clar că trebuie să facă o altă nominalizare de premier, una care să aibă șanse să strângă și o majoritate parlamentară, nu doar ca joc pentru anticipate. O criză, care surpriză, a fost aruncată la propriu în aer, deși părea că nu se poate și mai mult scandal de o bombă venită din afara țării.

Măsuri fără precedent împotriva epidemiei de coronavirus, la doi pași de România, în Italia, țara cu cele mai mari comunități de români. OMS susține că nu e exclus să declare chiar pandemie și cere măsuri stricte. În Milano au fost scoși soldații pe străzi, guvernul German a desemant o nouă echip de criză pentru gestionarea situației, la fel Franța, a anunțat că ia măsuri pentru a evita o epidemie. 

În San Francisco s-a declarat stare de urgență, deși nu are niciun caz de coronavirus. Donald Trump l-a desemnat pe vicepreședintele SUA să se ocupe de problemă, chiar dacă nu se confruntă cu foarte multe îmbolnăviri.

Așa cum era de altfel inevitabil, primele cazuri au apărut și în România și toate calculele s-au resetat. Multe voci sărind să acuze că ăsta nu e momentul ca țara să stea cu un guvern demis fără puteri depline, la care în calendarul alegerilor anticipate să se adauge și dizolvarea Parlamentului. Însă după ce Iohannis părea că dă un pas înapoi și devine dispus să găsească soluția pentru instalarea unui nou guvern totul s-a dat peste cap peste noapte și a venit cu două mișcări care nu aveau cum să nu arunce iar în aer lumea politică: desemnarea ca premier al celui mai criticat dintre miniștri plus anunțul că PNL nu va avea candidat propriu la cea mai importantă cursă la alegerile locale, cea pentru primăria generală a Capitalei.

Continuarea, în materialul video de mai jos: 

×
Subiecte în articol: parlament Descoperiți Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close