Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Vulnerabilitățile celor mai importanți politicieni

Descoperiți. Vulnerabilitățile celor mai importanți politicieni

Descoperiți. Vulnerabilitățile celor mai importanți politicieni
Sursa foto: foto- captură Antena 3
08 Dec 2018   •   23:47

Nu o singură dată s-a vorbit în România despre faptul că sistemul scoate sau fabrică în momente-cheie dosare pentru politicienii aflați la butoanele puterii ca să-i sperie, șantajeze, liniștească, pe scurt să-i controleze. 

Andreea Sava a prezentat, sâmbătă, la ”Descoperiți”, care au fost cele mai importante scandaluri pe aceste teme în ultimii 20 de ani.

Aproape că nu a existat regim în România postdecembristă în care să nu existe cel puțin un mega-scandal în care să nu se pună problema vulnerabilității primilor oameni în stat și să nu se vorbească despre implicarea serviciilor, mână în mână cu oameni-cheie din justiția care ar trebui să fie independentă. 

Primul scandal de acest fel a fost cel care i-a zguduit mandatul președintelui Emil Constantinescu, prin acuzațiile că rețeaua de trafic l-ar fi avut la vârf pe fiul acestuia. Deși rămase mereu la nivelul de simple speculații, efectul dorit de statul paralel s-a produs. Emil Constantinescu nu a mai candidat pentru al doilea mandat și a declarat că a fost învins de servicii. 

Mai multe schelete decât au ieșit deja din dulapul lui Traian Băsescu e greu de crezut că mai poate poseda vreun politician. Nicio țară civilizată nu a mai fost în situația ca fratele președintelui în funcție să fie arestat și apoi condamnat fiindcă a luat bani de la interlopi ca să-i scape președintele de închisoare pentru tentativă de omor. Traian Băsescu a stabilit un record greu de egalat. 

Când a venit momentul să plece de la Cotroceni, Băsescu a început să acuze sistemul că încearcă să-și aducă omul, adică pe Victor Ponta, despre care a spus că a fost acoperit al SIE. 

Victor Ponta a negat acuzațiile, deși acum nu neagă considerația pe care o poartă fostului șef operativ al SIE, ba chiar recunoaște că și l-a luat consilier. Când sistemul a decis că trebuie să plece, el și familia sa au fost năpădiți de dosare, totul culminând cu protestele de după tragedia Colectiv. 

×
Subiecte în articol: andreea sava Descoperiți
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close