Antena 3 CNN Actualitate Transport uriaş de deşeuri ilegale, oprit la graniţă

Transport uriaş de deşeuri ilegale, oprit la graniţă

Aproape 50 de tone de deșeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole și deșeuri metalice, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Bihor.

Transport uriaş de deşeuri ilegale, oprit la graniţă
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    19 Dec 2021   •   15:33

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Borș I au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un TIR condus de un român, care transporta deșeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

TIR-ul românului era încărcat cu 23.390 kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care bărbatul nu a prezentat documentația necesară.

Aproape 50 de tone de deșeuri de aluminiu și cauciuc, oprite la intrarea în țară

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrare în țară un cetățean român la volanul unui TIR care transporta 9.190 kilograme de deșeuri constând în anvelope uzate și utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Nici acest șofer nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Polițiștii au mai depistat un șofer român care transporta 15.000 kilograme de deșeuri metalice de la o firmă din Olanda pentru o societate din România, fără să aibă documentația necesară.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au cerut sprijinul reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării în țară a mărfurilor transportate.

×
Subiecte în articol: deseuri aluminiu cauciuc Bihor
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close