Antena 3 CNN Actualitate Deşeurile din România ajung în proporţie de 99% la gropile de gunoi. Media europeană este de 38%

Deşeurile din România ajung în proporţie de 99% la gropile de gunoi. Media europeană este de 38%

Deşeurile din România ajung în proporţie de 99% la gropile de gunoi. Media europeană este de 38%
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Aug 2011   •   17:58

În jur de 99% din deşurile municipale din ţara noastră ajung la gropile de gunoi, faţă de 38%, cât reprezintă media europeană, relatează Green Report.

Uniunea Europeană a impus ca România să atingă ţintele de reciclare pentru toate cele patru tipuri de material (hârtie/carton, plastic, sticlă, metal). În caz contrar, începând cu anul 2013, ţara noastră riscă amenzi de 200.000 de euro/zi/tip de material.

Începând cu luna iulie, legea prevede ca fiecare localitate să îşi reducă cu 15% cantitatea de gunoi depusă pe groapă lunar, nerespectarea acestei prevederi ducând la o amendaă de 100 RON/ tonă de gunoi depusă în plus.

Totodată, acolo unde există puncte de colectare, românii care aruncă deşeurile la grămadă, riscă o amendă între 600 şi 1000 de lei.


×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close