Antena 3 CNN Actualitate Desfigurat de urs la 15 ani, a fost operat de 80 de ori, în spitale din trei țări: "M-a mușcat de față"

Desfigurat de urs la 15 ani, a fost operat de 80 de ori, în spitale din trei țări: "M-a mușcat de față"

În timp ce autorităţile locale susţin că ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern, care permite intervenţia rapidă în localităţile atacate de urşi, rezolvă doar parţial problema, Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, povestea unui tânăr mutilat de urs.

Desfigurat de urs la 15 ani, a fost operat de 80 de ori, în spitale din trei țări: "M-a mușcat de față"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Vasile Marcu    |    16 Iul 2021   •   15:14

"Ursul a atacat când am plecat lângă tufe. Era ascuns și a lovit piciorul meu. Când a lovit cu piciorul meu, a mușcat fața mea. Nu cu laba, cu gura m-a mușcat. Nici nu am văzut.", povestește bărbatul.

"M-a lăsat acolo, după aia, când a mușcat, a lăsat acolo. Fratele meu m-a găsit.

La spital la Târgu Mureș, șase luni la București, în Ungaria și Germania, și numai atât au putut să facă.", a mai spus acesta.

Bărbatul desfigurat de urs a fost atacat în 1987. Atunci, Jozsef Keresztes avea 15 ani şi locuia în Bixad, judeţul Covasna. Familia lui a ieşit la cosit, pe pajiştea din spatele casei, iar copiii aveau grijă de vaci, care păşteau la marginea unei păduri. 

Jozsef s-a apropiat de pădure, pentru că vaca de care avea grijă dispăruse. Acolo l-a atacat ursul. L-a prins de piciorul drept și l-a băgat sub el. I-a pus o laba pe piept ca să nu poată mișcă și l-a mușcat. Mușcătura animalului i-a smuls toată față. Apoi ursul a dispărut. 

A fost dus la Spitalul din Sfântul Gheorghe, apoi la Târgu Mureș. Nimeni nu-i mai dădea vreo șansă și totuși a supraviețuit. 

De atunci a suferit peste 80 de intervenții chirurgicale. I s-a luat carne de pe un umăr, pentru a i se repara fața. Acum ii lipsește jumătate din față. Un ochi este din sticlă și este mai jos decât celălalt, cu care de-abia vede. În loc de nas, are doar două găuri prin care respiră.

Preşedintele consiliului judeţean Covasna susţine că ONG-ştii nu ar trebui să vegheze asupra urșilor, atâta vreme cât animalele sălbatice pun în pericol viețile oamenilor. 

"Eu cred că ar trebui să nu mai vorbească verzi întunecați cei care nu au văzut urs în viața lor, au văzut numai în desene animate, să nu mai intervină în această speță. Aici este despre viața oamenilor, despre avuția oamenilor.", spune Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna

Atenție, imagini și informații cu un puternic impact emoţional!

×
Subiecte în articol: urs desfigurat spitale muscat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close