Antena 3 CNN Actualitate Despăgubiri pentru clienții companiilor de energie, afectați de penele de curent

Despăgubiri pentru clienții companiilor de energie, afectați de penele de curent

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bage, a anunțat despăgubiri pentru clienții companiilor de energie, afectați de penele de curent.

Despăgubiri pentru clienții companiilor de energie, afectați de penele de curent
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    04 Aug 2021   •   10:47

Zoltan Nagy-Bage a tarnsmis că despăgubirile vor fi sub formă de compensații în bani și că acestea vor fi incluse, automat, pe factură.

“Scrie pe factură că este o compensație. Apare o sumă cu minus în factură și explicații pentru ce anume, pentru că sunt mai mulți indicatori standard. E posibil să nu fie chiar în factura următoare, dar în 3-6 luni să apară aceste compensații. ”, a declarat vicepreședinte ANRE pentru Digi 24.

Șeful ANRE a explicat faptul că există un termen limită de preluare a unui apel. Cetățenii trebuie să aștepte 30 de secunde până pot comunica deranjamentele.

„Există un termen în standard în care trebuie preluat fiecare apel de către un operator uman, nu doar de robot. Maximum 30 de secunde de la inițierea apelului până la preluare acestuai, fără intervenția unui operator uman, 180 de secunde pentru preluarea apelului de către un operator uman și 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii”, a precizat Zoltan Nagy-Bage.
 

×
Subiecte în articol: energie despagubiri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close