Antena 3 CNN Actualitate Despăgubiri de 0,8 lei pe zi pentru călătorii afectaţi de greva de la metrou

Despăgubiri de 0,8 lei pe zi pentru călătorii afectaţi de greva de la metrou

Despăgubiri de 0,8 lei pe zi pentru călătorii afectaţi de greva de la metrou
19 Noi 2009   •   11:58

Locuitorii Capitalei care aveau abonament la metrou şi doresc să primească înapoi banii pierduţi în urma celor două zile de grevă trebuie să ştie că vor primi 0,8 lei, adică opt mii de lei vechi, pentru fiecare zi de protest, relatează Cancan.ro. Pentru a intra în posesia sumei, bucureştenii trebuie să aştepte până la expirarea abonamentului şi apoi să facă cererea la orice casierie din metrou.

Cum s-a ajuns la despăgubirile în valoare de 0,8 lei pentru o zi de grevă, adică mai puţin decât costă o călătorie cu metroul, respectiv 1,25 lei? S-a împărţit preţul abonamnetului, de 25 de lei la numărul zilelor dintr-o lună. Cei care au abonamente cu preţ redus vor primi şi o despăgubire mai mică.

Potrivit lui Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex, citat de Cancan.ro, banii nu vor veni de la Metrorex ci din contul de cheltuieli al sindicaliştilor, care sunt obligaţi să plătească eventualele pagube dar şi călătorii pentru ziua în care au organizat greva.

Miercuri, Tribunalul Bucureşti a declarat ilegală greva generală de la metrou. Magistraţii au dispus încetarea protestului iar angajaţii Metrorex şi-au reluat activitatea de joi. Decizia instanţei poate fi atacată în decurs de zece zile de la pronunţare.

Bucureştiul a fost, marţi şi miercuri, un oraş sufocat de traficul îngreunat, din cauza grevei de la metrou. Maşini, autobuze, troleibuze, tramvaie şi taxiuri. Cu alte cuvinte, 650 de mii de locuitori ai oraşului care au fost nevoiţi să găsească o alternativă la transportul subteran. Aşa că s-au înghesuit... la suprafaţă. În plus a plouat şi a fost ceaţă.

Agajaţii Metrorex sunt revoltaţi pe motiv că de la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi nimeni nu i-a chemat la negocieri până în prezent.

Guvernul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al companiei Metrorex, cu majorarea salarială decisă la sfârşitul anului trecut, de 26% Salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se încadrează între 1.500-1.600 lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: metrou grevă Metrorex despagubiri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close