Antena 3 CNN Actualitate Despăgubiri de 10.000 de euro pentru un poliţist sucevean, condamnat la închisoare pentru corupţie. Vezi ce a reclamat

Despăgubiri de 10.000 de euro pentru un poliţist sucevean, condamnat la închisoare pentru corupţie. Vezi ce a reclamat

Despăgubiri de 10.000 de euro pentru un poliţist sucevean, condamnat la închisoare pentru corupţie. Vezi ce a reclamat
de S.T.    |    17 Iul 2013   •   20:21

Fostul şef al Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă (DPIR) Suceava, Mircea Stoleriu, condamnat la închisoare pentru corupţie în 2004 şi eliberat condiţionat în 2006, urmează să primească 10.000 de euro de la statul român, pentru condiţiile de detenţie, potrivit unei decizii a CEDO.
   
Stoleriu a făcut plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg în privinţa condiţiilor de detenţie pe care le-a avut după ce a fost condamnat definitiv, în mai 2004, la cinci ani de închisoare, scrie Mediafax.
   
El s-a plâns de faptul că a stat în preajma unor deţinuţi fumători, dezvoltând în timp hipertensiune, că era persecutat de ceilalţi deţinuţi, dată fiind breasla din care provenea, că au fost perioade în care nu i s-a permis să părăsească celula pentru plimbarea zilnică, cea mai lungă interdicţie fiind de patru luni, şi că a fost obligat să apară încătuşat în public, inclusiv în faţa instanţei de judecată.
   
De asemenea, dată fiind deteriorarea sănătăţii sale, Stoleriu a stat internat în spital, în mai 2005, fiind legat de pat.
   
Curtea a decis că statul român a încălcat articolul 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, ce prevede interzicerea torturii şi tratamentelor inumane sau degradante, prin condiţiile de detenţie în care a stat Stoleriu şi prin faptul că acesta a fost legat de pat în timpul internării în spital.
   
Astfel, CEDO a decis ca reclamantului să îi fie plătită suma de 10.000 de euro, cu titlul de prejudiciu moral, de către statul român.
   
Decizia a fost luată, marţi, de o cameră inferioară a CEDO, oricare dintre părţi putând cere, în termen de trei luni, rejudecarea de către Marea Cameră.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close