Antena 3 CNN Actualitate Destinații perfecte pentru vacanța de vară cu familia

Destinații perfecte pentru vacanța de vară cu familia

Nimic nu se compară cu vacanțele de vară împreună cu familia! Ne aducem aminte cu plăcere din copilărie de vacanțele alături de părinți. Prin urmare, știm din experiența proprie că cei mici sunt curioși și plini de energie, dar se plictisesc și obosesc repede. Așa că, într-o călătorie cu familia, trebuie să inventăm mereu noi modalități pentru ca cei mici să fie ocupați. Am ales, așadar, destinații pline de aventură, în care plictiseala e practic inexistentă.

Destinații perfecte pentru vacanța de vară cu familia
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2020   •   15:06

Iată care sunt cele mai frumoase destinații de distracție pentru întreaga familie,  atât insule superbe din Grecia, cât și plaje generoase din stațiunile din Bulgaria, la fel de fascinante,  unde vacanța alături de cei mici devine o adevărată plăcere.

De ce să alegi Grecia pentru vacanța cu familia

Dacă vă planificați deja următoarea vacanță în Grecia, dar vă sperie ușor gândul de a avea întreaga familie departe de casă, într-un loc nou, fiți fără griji. Grecia este una dintre cele mai primitoare destinații, iar odată ajunși acolo o să vă simțiți toți ca niște copii. De îndată ce călcați pe tărâmuri grecești, veți fi întâmpinați cu bucurie și ospitalitate.

Veți avea parte de aventuri care să vă poarte atât prin trecutul, cât și prin prezentul Greciei, iar copiii vor fi fascinați de personajele mitologice. Iar toate astea vin ca un bonus pentru voi, părinții, care veți profita în voie de plajele însorite, marea cu apele ei perfect limpezi de culoarea smaraldului, siturile arheologice, livezile cu portocali, lămâi sau maslini, preparatele proaspete si delicioase ale bucatariei grecești. Vă puteți bucura împreuna cu familia de piscinele și parcurile de distracții pe care le găsiți peste tot. Cel mai mult o să vă îndrăgostiți de ospitalitatea și căldura localnicilor cu care își întâmpină și își tratează turiștii.

Noi am făcut pentru tine o selecție a insulelor grecești perfecte pentru o vacanță cu familia:

Insula Corfu

Un adevărat paradis verde al Greciei, Corfu face parte din grupul insulelor Ionice și este caracterizată de impresionante plantații de măslini, chiparoși, arbuști, orhidee și anemone colorate. Plajele lungi cu nisip fin prezintă și ele o deosebită floră marină de unde o să rămâneți cu cele mai grozave fotografii.

Muzica Greciei e cunoscută lumii întregi, iar aici în Corfu vă puteți bucura de tezaurul bogat în toate cafenelele, barurile și tavernele de pe plajă.

Numeroase hoteluri oferă cazare adaptată nevoilor familiilor cu copii. În cadrul complexurilor hoteliere se organizează zilnic activității care să îi țină pe cei mici ocupați, de la jocuri sportive la animatori și programe de joacă.

Halkidiki

Când te gândești la Grecia, te gândești la insule, dar sunt multe alte locuri minunate pe care ar trebui sa le vezi. Halkidiki este o peninsulă care găzduiește numeroase plaje superbe deținătoare de steag albastru, bogate păduri verzi și o abundență de specialități gastonomice și de puncte de interes cultural.

Halkidiki este o destinație de vacanță în Grecia relativ aproape de România, unde se poate ajunge destul de ușor cu mașina personală. Puteți opta pentru complexuri hoteliere cu activități și facilități pentru toate vârstele și personal destinat copiilor sau pentru închirierea unor camere în apartamente si studiouri cu vedere spre mare.

Insula Thassos

Thassos este bogată în vegetație, plaje spectaculoase premiate cu steaguri albastre, ape azurii, arhitectură spectaculoasă, plantații dese de fructe și măslini, taverne împrăștiate care abia așteaptă vizitele familiilor de turiști și uimitoare panorame care vor rămâne întipărite în minte pentru totdeauna.

Resorturi avantajoase, camere în hoteluri cu deschidere la mare  oricare dintre variante oferă confort pentru toți membrii familiei. Intra aici să găsești oferta Travel Planner.

Bulgaria, destinația de vacanță ideală pentru familii cu copii

Grecii antici numeau litoralul bulgăresc Pontos Evcsinos adică Marea Primitoare. Litoralul bulgăresc este la fel de variat ca și relieful țării: plaje deschise, urmate de lagune și golfuri adânci, peninsule romantice acoperite cu viță de vie și livezi și sate pescărești.

Bine de știut este că litoralul din Bulgaria reprezintă una din cele mai primitoare și ieftine destinații pentru familii cu copii. În afara reducerilor semnificative și a gratuităților oferite, pe plajă sunt organizate cluburi de copii cu personal specializat și chiar grădinițe de copii.

Majoritatea stațiunilor bulgărești sunt situate destul de departe de stresul marilor orașe, dar destul de aproape de multe situri turistice. Aici găsiți extraordinare restaurante pentru cele mai fine gusturi, baruri, cafenele, pub-uri și cluburi de noapte. Ospitalitatea personalului și hotelurile cu facilități all inclusive fac din Bulgaria una din cele mai dorite destinații de vacanță.

Am făcut pentru voi un top trei al celor mai primitoare stațiuni bulgărești:

Albena

Este o stațiune potrivită pentru familii cu copii, care are plaja clasificată cu distincția Blue Flag. Albena se află la 12 km de Balcic și 30 km de Varna. Sunt circa 40 de hoteluri , cu 20.000 de locuri de cazare, și majoritatea sunt situate chiar pe plajă, având acces direct la mare. Plaja este mare, nisipul fin, iar majoritatea unităților de cazare oferă umbreluțe și șezlonguri gratuit. Albena este una dintre stațiunile child friendly pentru numeroasele parcuri acvatice și posibilitățile de animație.

Nisipurile de Aur

Stațiunea, celebră de nivel internațional, se află lângă parcul național Varna. Este situată la 17 km nord de centrul orașului Varna, fiind practic legată de oraș printr-o serie continuă de stațiuni și comunități rezidențiale. Numele stațiunii Nisipurile de Aur provine dintr-o legendă, potrivit căreia mai mulți pirați au îngropat o comoară în zonă, dar aurul s-a transformat într-un nisip strălucitor pentru ca aceștia să nu se poată bucura de prada lor. Locul a fost transformat într-un modern complex de vacanță cu aproximativ 80 de hoteluri, ce oferă servicii all inclusive. Și această stațiune este ideală pentru vacanța cu familia. Hotelierii s-au gândit la toate pentru a vă bucura de un concediu de vis.

Sunny Beach

Este cea mai mare stațiune din sud-estul Europei, cu peste 800 hoteluri și o plajă clasificată cu distincția Blue Flag, aflată în apropierea satului pescăresc Vechiul Nessebur, renumit pentru casele din lemn și nenumăratele sale biserici bizantine. Stațiunea s-a dezvoltat încontinuu, ajungând să ofere circa 300.000 de locuri de cazare și să aibă aproape 200 de restaurante, baruri, cluburi și cafenele. Turiștii pot practica aici numeroase sporturi de apă, dar mai ales au ocazia să facă scufundări în zona unor epave, peșteri subacvatice și grote marine. Este stațiunea perfectă pentru distracție noaptea și odihnă pe timpul zilei. Serviciile hotelurilor sunt ireproșabile din toate punctele de vedere.

Am reușit să vă convingem? Intrați pe Travel Planner și alegeți oferta care vi se potrivește cel mai bine. Lasă în grija noastră cazarea, voi ocupați-vă de bagaje.

×
Subiecte în articol: familie vacanţă
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close