Antena 3 CNN Actualitate Detalii din dosarul judecătorului CCR. Toni Greblă, către şeful C.E.O.: O să am grijă să fii terminat

Detalii din dosarul judecătorului CCR. Toni Greblă, către şeful C.E.O.: O să am grijă să fii terminat

Detalii din dosarul judecătorului CCR. Toni Greblă, către şeful C.E.O.: O să am grijă să fii terminat
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2015   •   16:45

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz pentru arestarea judecătorului CCR Toni Greblă. Potrivit unei declaraţii din dosar, Greblă l-ar fi ameninţat direct pe fostul director al Complexului Energetic Oltenia, supărat că acesta a îndrăznit să îl contrazică. Mai mult, în referatul procurorilor scrie negru pe alb că Toni Greblă ar fi ajuns până la miniştri în încercarea de a-şi pune pe picioare o afacere.

În comunicatul DNA se arată că au apărut elemente noi care confirmă suspiciunea că judecătorul a comis infracţiuni de favorizare a făptuitorului şi a folosit informaţii confidenţiale în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Toni Greblă i-ar spus directorului general al Complexului Energetic Oltenia că nu este de acord cu compensarea propusă de o firmă a finului său Ion Bîrcină. Acesta avea o datorie neachitată la Complexul Energetic Rovinari de 10.000.000 lei.

"La un moment dat, am părăsit sala şi eu şi Toni Greblă şi, pe holul Prefecturii Gorj, ne-am reîntâlnit. Foarte nervos, Toni Greblă mi-a spus textual, citez din memorie, „Oameni ca tine n-o să-i uit niciodată şi o să am grijă să fii terminat!". I-am răspuns: „Aveţi intenţia să mă ameninţaţi direct?", la care Toni Greblă mi-a spus că: „Nu este o ameninţare, este doar un avertisment!".(...) În perioada 2009-2012 am fost nevoit să plec din sistemul energetic de stat către domeniul privat deoarece nu eram agreat de Toni Greblă şi Condescu Marin, cei doi practic controlând numirile în funcţie ale tuturor directorilor din sistemul energetic şi minier. Era de notorietate faptul că asocierea Condescu Marin-Toni Greblă făcea numirile acestor directori în biroul de parlamentar al lui Toni Greblă", a declarat în faţa anchetatorilor director general al Complexului Energetic Oltenia, Ciurel Laurenţiu Dan, se arată în referatul procurorilor.

În referatul procurorilor este prezentat şi modul în care judecătorul CCR ar fi făcut opresiuni pe lângă anumiţi miniştri pentru diverse favoruri.

Totodată, la intervenţiile lui Toni Greblă, îngrijitorii struţilor săi ar fi fost angajaţi cu acte în regulă la stat.

După ce i-au percheziţionat autoturismul personal, procurorii ar fi găsit în maşina lui Greblă un document din propriul dosar.

DNA a solicitat Senatului aviz pentru arestarea judecătorului Toni Greblă pentru fapte de corupţie.

×
Subiecte în articol: Toni Grebla
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close