Antena 3 CNN Actualitate Detalii explozive din dosarul lui Vasile Lavric "Mâncătorul de femei". Procurorii au descoperit mobilul crimei

Detalii explozive din dosarul lui Vasile Lavric "Mâncătorul de femei". Procurorii au descoperit mobilul crimei

Detalii explozive ies la iveală din dosarul lui Vasile Lavric, cunoscut şi sub numele de "Mâncătorul de femei" din Rădăuţi. Procurorii care au îl anchetează au descoperit mobilul crimei, aşa cum se arată în referatul propunerii de arestare.

Detalii explozive din dosarul lui Vasile Lavric "Mâncătorul de femei". Procurorii au descoperit mobilul crimei
de Carmina Pricopie    |    18 Ian 2021   •   16:45

Potrivit referatului propunerii de arestare, Vasile Lavric ar fi ucis-o pe soţia sa, în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020, după ce s-a "simţit rău" că a aflat de la un vecin că soţia sa ar fi fost o femeie de "moravuri uşoare" în tinereţe, dar şi pentru că o bănuia că vorbea cu alţi bărbaţi pe Facebook, chiar dacă el nu ştia să folosească telefonul mobil şi să verifice discuţiile pe care soţia le-ar fi purtat.

Totuşi, Lavric ar fi aflat de la copii că soţia sa şi-ar fi trimis "inimioare" pe Facebook Messenger, fără să ştie clar cu cine ar fi vorbit femeia.

Astfel, în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020, Vasile Lavric ar fi ucis-o pe soţia sa, după un plan bine pus la punct.

"În seara de 10 iunie 2020, după ce a informat membrii de familie că ar avea de prestat un serviciu de tractare la o distanţă mai mare de domiciliu, unde urma să meargă împreună cu Lavric Aurica, inculpatul şi soţia sa au părăsit împreună domiciliul, deplasându-se cu platforma de tractare într-o direcţie necunoscută. În cursul acelei nopţi, inculpatul şi-a ucis soţia şi i-a ascuns cadavrul pentru a evita tragerea la răspundere penală, după care s-a întors singur acasă în cursul dimineţii", se arată în referatul propunerii de arestare.

Procurorii au mai descoperit şi că, în noaptea presupusei crime, Vasile Lavric ar fi scos 3.000 de lei de pe un card care aparţine mamei victimei.

"În 10 iunie 2020, ora 23.38, suma de 3.000 de lei este retrasă de la un bancomat din Rădăuţi, de pe cardul bancar al mamei victimei. Acest card a fost, în ultimele luni, în posesia lui Lavric Vasile, după cum rezultă din analiza coroborată a listingurilor telefonice, a extraselor bancare şi a înregistrărilor din camere de supreveghere video de la bancomat şi evită să menţioneze în declaraţia sa acestui card bancar sau faptul că l-ar fi folosit (...)", au mai arătat procurorii.

"În ceea ce priveşte modul şi mijloacele de săvârşire a infracţiunii de omor, facem trimitere la dificultatea evidentă de a stabili o situaţie de fapt precisă în condiţiile în care cadavrul victimei nu a fost găsit, iar inculpatul, după ce a negat comiterea faptei, s-a prevalat de dreptul la tăcere, furnizând declaraţii fără a accepta întrebări din partea procurorului", se mai arată în document.

"Nu trebuie omis nici impactul periculos pe care ipoteza neluării unor măsuri ferme împotriva persoanelor care comit fapte de acest gen îl poate avea asupra activităţii de prevenţie, întrucât se acreditează ideea eronată că acţiunile menite a ascunde cadavrul umare comiterii unui omor asigură evitarea tragerii la răspundere penală", a mai notat procurorul de caz.

 

×
Subiecte în articol: Vasile Lavric mâncătorul de femei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Artiștii trupei Coldplay „au fost șocați” de huiduielile la adresa lui Babasha
x close