Antena 3 CNN Actualitate Detalii privind moartea fetiţei lui Carmen Bejan. "Aceasta avea malformaţii la inimă şi plămâni"

Detalii privind moartea fetiţei lui Carmen Bejan. "Aceasta avea malformaţii la inimă şi plămâni"

Detalii privind moartea fetiţei lui Carmen Bejan. "Aceasta avea malformaţii la inimă şi plămâni"
23 Mai 2012   •   17:21

Carmen Bejan a născut astăzi o fetiţă care avea malfomaţii la plămâni şi la inimă şi care a supravieţuit doar o oră după venirea pe lume, scrie Mediafax.

Bejan a fost transportată la Spitalul Universitar din Capitală marţi noaptea, fiind însărcinată în 39 de săptămâni. Ea a născut la scurt timp după ce a fost adusă la spital, însă copilul a decedat.

Fetiţa ar fi avut hernie diafragmatică congenitală, au declarat surse medicale. "Este consecutivă urcării viscerelor abdominale, printr-o breşă a diafragmului. Viscerele care comprimă astfel mai mult sau mai puţin intens plămânii şi inima. Se traduce prin faptul că plămânii sunt insuficient dezvoltaţi şi prin malformaţii cardiace. Ecografia permite diagnosticarea unei hernii diafragmatice congenitale în timpul sarcinii şi asigurarea unei mai bune tratări în perioada postnatală. La naştere, aceasta hernie se manifestă printr-o insuficienţă gravă şi acută a respiraţiei. Tratamentul comportă, în general, o reanimare imediată, mai ales respiratorie, urmată de o suturare chirurgicală a diafragmului', a explicat un medic neonatolog.
   
Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Carmen Bejan a fost dusă de urgenţă de la Penitenciarul Rahova la Maternitatea Bucur, în seara zilei de marţi, după ce "a prezentat o primă contracţie uterină dureroasă". În urma consultului interdisciplinar, specialiştii de aici au decis internarea deţinutei într-o altă unitate de profil, "cu nivel superior de competenţă", mai spun cei de la ANP.

Femeia a născut prin cezariană şi a beneficiat, pe durata sarcinii, de toată asistenţa medicală necesară, fiind supravegheată atât de medici din spitalele penitenciar, cât şi de specialişti de la spitalele publice şi fiindu-i făcute opt ecografii.
   
Carmen Bejan s-a căsătorit, în 11 aprilie, în Penitenciarul Arad, cu fostul deţinut Claudiu Şatran, tatăl copilului.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close