Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii despre masacrul de la Bascov, Argeş | Ce au descoperit anchetatorii

Noi detalii despre masacrul de la Bascov, Argeş | Ce au descoperit anchetatorii

Prim-procurorul Laurențiu Palaghia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a oferit detalii privind masacrul de la Bascov, acolo unde un bărbat, cunoscut cu afecțiuni psihice, şi-a ucis 5 membri ai familiei printre care şi un copil de 5 ani. Iată concluziile.

Noi detalii despre masacrul de la Bascov, Argeş | Ce au descoperit anchetatorii
Sursa foto: Captură video Antena 3
de Claudia Popovici    |    09 Aug 2022   •   20:27

"Pot să confirm că este vorba de 5 victime, din cadrul aceleași familii.

La cest moment, având în vedere că nu există dificultăți pe parte probatorie, având în vedere şi depistarea foarte rapidă a presupusului făptuitor cu care deja s-au purtat discuții pot afirma că, cazul nu implică dificultăți deosebite. 

Este greu de spus dacă a existat un motiv al acestor crime. Făptuitorul se cunoaște că era în evidență cu boli psihice. Nu putem ști în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a discerne. Sunt lucruri care se vor stabili în anchetă.

Ceea ce pot spune este că s-au purtat discuții cu făptuitorul care a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Urmează să fie condus la Parchet pentru declarații.

Din primele date se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoștință organelor de cercetare.

Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor. Este posibil ca faptele să se fi produs încă de astăzi dimineaţă.  Victimele au fost găsite în interiorul a două imobile.

Toate victimele poarta semnele unor agresiuni destul de intense. Este făcut un inventar al unor obiecte găsite la faţa locului. Este prematur să spunem care a fost obiectul crimei.

Din ceea ce s-a observat din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un anumit plan

Nu a fost agresiv, nu fugea, nu putea sa explice prea bine nici de ce se afla acolo. Prezenta răni superficiale, se pare ca a încercat sa-si facă rău, dar leziunile nu necesitau îngrijiri medicale, leziunile sunt superficiale”, a mai declarat prim-procurorul de la Parchetul Argeș.

×
Subiecte în articol: crimă bascov Bascov Argeş
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close