Antena 3 CNN Actualitate Detalii-șoc despre șeful SPP! Salariul generalului Pahonțu a explodat

Detalii-șoc despre șeful SPP! Salariul generalului Pahonțu a explodat

 În plin sandal epidemilogic, apar informații surprinzătoare cu privire  la salariul încasat de șeful Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu. O informație de ultimă oră scoate la iveală faptul că venitul cunoscutului șef a crescut surprinzător.

Detalii-șoc despre șeful SPP! Salariul generalului Pahonțu a explodat
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    15 Iul 2020   •   11:41

Se pare că Lucian Pahonțu ar avea un salariu dublu față de șeful SRI Eduard Helvic. Helvic  a avut un venit anual de 153.312 lei, în aceeași perioadă fiscală ca cea a șefului SPP, conform bugetul.ro.

Cine e Lucian Pahonțu

Lucian Pahonțul a fost ”botezat” de fostul lider al PSD Dragnea un personaj veninos  pentru că acesta ar fi avut o influență foarte rea asupra premierului de atunci, Mihai Tudose. Pahonțu s-ar implica regulat în jocurile politice. Acesta a terminat studiile Liceului nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi numit Liceul Teoretic „Dan Barbilian”.

A absolvit studiile Şcolii Militare de ofiţeri activi, profil transmisiuni (1987), iar ulterior a Facultății de Arme Întrunite din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti (1994). În 1992 şi 1998, Lucian Pahonţu a urmat cursuri pentru cadre de conducere ale Jandarmeriei.

După terminarea Şcolii de ofiţeri, acesta a fost angajat în cadrul Ministerului de Interne . În decembrie 1989, Lucian Pahonţu era ofiţer în trupele de securitate. Apoi a îndeplinit funcţiile de şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti (1999-2002) şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” (2002-2005). A fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003.

×
Subiecte în articol: Lucian Pahontu SPP
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close