Antena 3 CNN Actualitate Detalii șocante din ancheta de la Floreasca. În imagini se vede cum „rezidentul varsă 300-400 ml de alcool peste trupul pacientei care avea să ardă!”

Detalii șocante din ancheta de la Floreasca. În imagini se vede cum „rezidentul varsă 300-400 ml de alcool peste trupul pacientei care avea să ardă!”

Ministerul Sănătății a reconstituit evenimentele din decembrie 2019, de la Spitalul Floreasca, care au dus la incidentul în urma căruia o pacientă a ars pe masa de operație.

Detalii șocante din ancheta de la Floreasca. În imagini se vede cum „rezidentul varsă 300-400 ml de alcool peste trupul pacientei care avea să ardă!”
Sursa foto: Foto: Pexels
08 Ian 2020   •   08:49

Momentul de la care a pornit întregul lanț de evenimente care a dus la moartea femeii de 66 ani operată anul trecut la Spitalul Floreasca este intrarea în sala de operații de unul singur a medicului rezident.

Rezidentul a intrat singur în sala de operații și, potrivit asistentelor, a solicitat alcool alb ca să-l sterilizeze pe cel care urma să fie operat.

“Inițial, medicul rezident a procedat corect și a sterilizat abdomenul pacientei cu acel biocid. El a pus biocidul într-o tăviță și a folosit un câmp steril înmuindu-l în tăviță și sterilizând abdomenul. Apoi însă a vărsat toată tăvița, 300 – 400 ml, cât se vede pe filmări pe pacientă”, au spus surse medicale pentru Libertatea.

Echivalentul spirtului alb, dezinfectantul era utilizat nu pentru corpul pacientilor, ci pentru mâinile chirurgilor, conform instrucțiunilor de folosire.

După ce a vărsat tăvița, el a închis câmpul steril, iar în momentul în care chirurgul a intrat și a folosit cateterul corpul pacientei s-a aprins.

Dezinfectantul respectiv era dedicat sterilizării mâinilor chirurgilor și nu corpului pacienților, conform instrucțiunilor de folosire. 
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close