Antena 3 Actualitate Detalii şocante din tinereţea lui Nicu Ceauşescu: Acesta a accidentat mortal doi oameni

Detalii şocante din tinereţea lui Nicu Ceauşescu: Acesta a accidentat mortal doi oameni

de Antena3.ro    |    26 Sep 2011   •   10:26
Detalii şocante din tinereţea lui Nicu Ceauşescu: Acesta a accidentat mortal doi oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres

Istoricul Vladimir Tismăneanu a publicat pe blogul personal detalii mai puţin cunoscute din copilăria şi tinereţea lui Nicu Ceauşescu. Printre acestea, două accidente cu sfârşit tragic, provocate de Nicu Ceauşescu.

Nicu Ceauşescu ar fi provocat primul accident la vârsta de 13 ani, când era în clasa a VIII-a. Deşi nu avea vârsta la care să aibă permis de conducere, fiul dictatorului s-a urcat la volanul unei maşini şi a intrat într-un tractor. În urma accidentului garda sa de corp a murit.

Ulterior, acesta a mai provocat un accident de circulaţie în urma căruia şi-a pierdut viaţa o tânără. Ani la rândul, mama fetei venea în Piaţa Aviatorilor şi privea în gol, aşteptând clipa când va trece prin faţa ei maşina lui Nicu Ceauşescu. Deşi ar fi trebuit, securiştii nu o goneau.

Pe lângă evenimentele cu final tragic, istoricul Vladimir Tismăneanu mai relatează şi o serie de întâmplări amuzante din viaţa lui Nicu Ceauşescu. De exemplu,  o colegă de clasă i-a pus acestuia un gândac în sandvişul adus de acasă. După acest episod, „sandvişul prezidenţial" a fost protejat într-o servietă blindată cu cifru pentru transportul documentelor secrete.

Tismăneanu mai povesteşte despre un incident petrecut în restaurantul Pescăruş, unde fiul dictatorilor mergea des. La o masă se afla un grup de fotbalişti, printre care celebrul Rică Răducanu. Nicu l-a făcut pe fotbalist "ţigan". Iniţial, acesta l-a ignorat, după care i-a spus că are noroc că este fiul boss-ului, că altfel ştie el ce-ar păţi. Nicu a înghiţit în sec, s-a uitat în altă parte, iar subiectul a fost închis.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close