Antena 3 CNN Actualitate Detaliul mai puțin știut despre Gigi Becali. Suma imensă pe care i-a împrumutat-o Hagi în tinerețe: "Se culca la picioarele 'Regelui'"

Detaliul mai puțin știut despre Gigi Becali. Suma imensă pe care i-a împrumutat-o Hagi în tinerețe: "Se culca la picioarele 'Regelui'"

Mulți români au aflat în ultimii ani despre prietenia dintre Gigi Becali și Gheorghe Hagi, dar puțini știu ce anume i-a legat și cât de puternică a fost legătura dintre ei. Ei bine, latifundiarul din Pipera și 'Regele' fotbalului românesc sunt prieteni încă de la începutul anilor ’80, când Hagi a fost adus de la Farul Constanța la Sportul Studențesc, la București.

Detaliul mai puțin știut despre Gigi Becali. Suma imensă pe care i-a împrumutat-o Hagi în tinerețe: "Se culca la picioarele 'Regelui'"
de Gabriel Dano    |    03 Aug 2020   •   19:20

Pe atunci, Gigi Becali nici nu se gândea vreo clipă ce curs va lua viața sa în privința legăturii cu fotbalul. Latifundiarul era însă unul dintre admiratorii lui Hagi, căuta să se afle în prezența sa iar tricolorul îl aprecia la rândul său și la ajutat să își rotunjească veniturile.

„Tata avea sute de oi, iar Hagi m-a băgat de multe ori în vestiarul echipei ca să vând jucătorilor brânză şi iaurt”, a povestit patronul FCSB. Poate și pentru acest favor, Becali a ținut mult la legătura sa cu Hagi și nu rata niciun meci al acestuia. Ba mai mult, dormea deseori pe jos în camera de cămin unde locuia Hagi în anii săi de tinerețe.

„Stăteau la poveşti. Gigi vorbea mult, ca şi acum. Iar lui Gică îi plăcea să-l asculte. Cum în cameră avea un singur pat, Gigi se culca pe jos, la picioarele «Regelui». Când era frig afară, în loc de plapumă avea o pufoiacă. Şi-o trăgea peste el şi intra în lumea viselor”, a povestit unul dintre angajați.

Câți bani i-a împrumutat Hagi în tinerețe

Și după Revoluța prietenia dintre Gigi Becali și Hagi a continuat și pentru că aveau încredere unul în celălalt, marele fotablist l-a și împrumutat cu o sumă substanțială de bani pe Becali, ca să-și sporească averea prin diverse afaceri:

„În vara lui 1990 aveam 150.000 de dolari. M-am mai împrumutat de încă 100.000 la Gică şi m-am apucat de treabă. Când românii făceau comerţ cu portbagajul Daciilor, eu aduceam camioane de marfă. Pot să spun că banii luaţi de la Gică m-au ajutat să-mi fac averea mea de astăzi”, a declara la un moment dat Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Gheorghe Hagi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close