Antena 3 CNN Actualitate Deva şi Oradea, fără căldură din cauza unor accidente rutiere

Deva şi Oradea, fără căldură din cauza unor accidente rutiere

Deva şi Oradea, fără căldură din cauza unor accidente rutiere
Sursa foto: Calorifer
23 Ian 2010   •   13:19

Două oraşe întregi au rămas fără căldură, în plin ger. Conductele care alimentau locuinţele cu energie termică au fost avariate în urma unor accidente rutiere. Este vorba despre Deva şi Oradea. Zeci de mii de oameni au îngheţat în case în condiţiile în care minimele de peste noapte au ajuns la -20 de grade Celsius.

Orădenii au rămas fără căldură şi apă caldă după ce un poliţist a intrat cu maşina într-o conductă magistrală.
Reperaţiile pot dura ore întregi, iar locuitorii din Oradea se tem că vor îngheţa în case odată cu intrarea în vigoare a codului galben de ger.

Şi la deva un TIR a rupt conducta magistală cu energie termică din Deva. Accidentul a fost provocat de un şofer bulgar care a efectuat o depăşire fără se se asigure. S-a oprit într-o ţeava de 90 de cm în diametru, care transporta 2.300 de metri cubi de apă fierbinte, pe oră. 12.000 de apartamente au rămas neîncălzite.

Conducerea primăriei a luat imediat primele măsuri pentru ca populaţia să nu resimtă din plin frigul anunţat de meteorologi. Viceprimarul oraşului, Cosmin Costa, a declarat că reprezentanţii ENEL au fost anunţaţi cu privire la situaţia din Deva şi s-au asigurat că apartamentele vor fi alimentate cu energie în mod corespunzător, pentru ca oamenii să poată folosi aeroterme şi radiatoare elelectrice

Circulaţia autovehiculelor a fost blocată blocată aproape trei ore în zona Termocentralei Mintia, unde s-a produs accidentul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Oradea deva accident rutier
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close