Antena 3 CNN Actualitate Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. Alitalia este în pragul falimentului

Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. Alitalia este în pragul falimentului

Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. Alitalia este în pragul falimentului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Apr 2017   •   17:53

Compania aeriană Alitalia va fi vândută celui mai bun ofertant iar grupul german Lufthansa este binevenit să înainteze o ofertă, a declarat miercuri ministrul italian al Transporturilor, Graziano Delrio, care a exclus varianta unui pachet de asistenţă guvernamental pentru compania aeriană italiană, transmite DPA, potrivit Agerpres.

După respingerea de către salariaţi a unui plan de restructurare care prevedea o reducere a salariilor de 8% pentru personalul de zbor precum şi eliminarea a 1.700 angajaţi de posturi în rândul personalului de la sol, Alitalia este în pragul falimentului.

Consiliul de Administraţie al operatorului aerian, convocat marţi, a cerut statului italian să numească un administrator special, care să se ocupe de găsirea unor cumpărători sau de lichidarea companiei.

Alitalia nu a mai înregistrat profit după 2002. Compania a fost privatizată în 2008, după un sprijin financiar generos din partea statului, iar din 2014 transportatorul Etihad a devenit cel mai mare acţionar cu un pachet de 49%, fără a reuşi însă să o readucă pe profit.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: faliment companie aeriana profit
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close