Antena 3 CNN Actualitate Dezastrul de la bac creşte numărul şomerilor. Vezi aici pentru ce joburi pot opta tinerii

Dezastrul de la bac creşte numărul şomerilor. Vezi aici pentru ce joburi pot opta tinerii

Dezastrul de la bac creşte numărul şomerilor. Vezi aici pentru ce joburi pot opta tinerii
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    07 Sep 2011   •   18:00

Am văzut cu toţii dezastrul de anul acesta de la examenul de bacalaureat. Peste 160.000 de elevi nu au reuşit să treacă acest examen, aşa că vor îngroşa numărul şomerilor. Pentru ei, variantele sunt puţine.

Tinerii care nu au luat examenul de bacalaureat pot opta pentru joburi ca portar, vânzător sau agent de asigurare. Salariul unui portar, de la care se cere să aibă minim zece clase, nu depăşeşte 200 de euro. La începutul lunii, la nivel naţional, erau disponibile aproape 300 de astfel de locuri de muncă.

Acelaşi salariu l-ar dobândi şi cei care ar alege să lucreze ca vânzători în magazine sau shaormerii. Circa 200 de locuri sunt vacante în acest moment.

Ceva mai bine plătiţi sunt agenţii de asigurări. Salariul variază între 200 şi 400 de euro, iar numărul posturilor disponibile se ridica la 117, la începutul acestei luni.

Cei care nu au o diplomă de bacalaureat şi pe care părinţii nu-şi permit să-i ţină acasă să înveţe pot aplica pentru posturi de muncitori necalificaţi. Salariul de încadrare este însă de doar 670 de lei, adică în jur de 160 de euro.

 

×
Subiecte în articol: bac joburi portar someri
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close