Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri bombă despre tacticile DNA: Viteză maximă împotriva lui Tăriceanu

Dezvăluiri bombă despre tacticile DNA: Viteză maximă împotriva lui Tăriceanu

Dezvăluiri bombă despre tacticile DNA: Viteză maximă împotriva lui Tăriceanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2018   •   13:16

Dezvăluiri uluitoare despre felul cum a fost construită execuția unui lider politic extrem de important.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a venit cu noi precizări despre cum s-a grăbit dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu chiar înainte de campania electorală.

„Culoarele secrete. Ca practică generală, culoarele au fost utilizate în multiple situații, nu doar la DNA Ploiești sau DNA central, dar și la alte structuri. Azi, un exemplu de la DNA Brașov.

- Grabă mare pe culoar. La 19.05.2016 se întocmește rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa. Ținta finală - Călin Popescu Tăriceanu. La 18.05.2016 PFA Kovesi deja avizează cu privire la legalitate și temeinicie rechizitoriul și dosarul. Sute de pagini de rechizitoriu și peste 20.000 de file de dosar. Rechizitoriul a fost aprobat cu o zi înainte să fie întocmit.

- Imediat ulterior, la 06.07.2016, se întocmește rechizitoriul în dosarul Tăriceanu - Dorin Marian. La 07.07.2016 este avizat de șeful de secție sub aspectul legalității și temeiniciei. La 08.07.2016 dosarul e deja la Înalta Curte de Casație și Justiție și se emite deja citație, în aceeași zi. La 08.07.2016, la orele 12:40, citația e deja în poarta oamenilor. Termen 05.08.2016, plin complet de vacanță.

Aceste documente arată cum se mișcă rapid lucrurile pe culoar când interesul politic o cere.

Justiție? Luați aminte, culoarele sunt tot acolo, mai la adăpost, mai sub protocoale, dar tot acolo. Nu le-a deranjat nimeni.

PS. La Microsoft, în dosarul pădurilor și în zeci de alte dosare, dorm cu anii. Când ordinul o cere, culoarele funcționează în câteva ore”, se arată în documentul prezentat de Dragomir pe blogul său.

„Se tot vorbește de modalitatea aleatorie, aceste complete sunt stabilite cu șase luni înainte. Pe timpul vacanței, completele sunt stabilite de la finalul lunii iunie. În august 2016, intram în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare. De aici și graba”, a precizat Dragomir în emisiunea Obiectiv.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close