Antena 3 CNN Actualitate Procuror DIICOT, primele dezvăluiri despre captura de 1.5 tone de droguri: ”Niciun moment nu și-au dat seama că noi acționăm!”

Procuror DIICOT, primele dezvăluiri despre captura de 1.5 tone de droguri: ”Niciun moment nu și-au dat seama că noi acționăm!”

Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, dezvăluiri despre cea mai mare captură de heroină din România.

Procuror DIICOT, primele dezvăluiri despre captura de 1.5 tone de droguri: ”Niciun moment nu și-au dat seama că noi acționăm!”
Sursa foto: DIICOT
de Laura Dinu    |    27 Mai 2021   •   08:00

Un procuror de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, implicat în operațiune, a dezvăluit eforturile uriașe făcute pentru a pune mâna pe 1 tonă și jumătate de droguri, în valoare de 45 de milioane de euro. 

Operațiunea a fost una dintre cele mai complexe organizate de către Poliția Română și serviciul antidrog. Pentru probarea membrilor grupării infracționale s-au folosit forțe stinse, echipa care a fost generatorul pe investigație și-a dedicat mult timp și eforturi sporite pentru această activitate. 

Îmi aduc aminte că colegii mei uitau să mai plece acasă. Ziua, noaptea, stăteau permanent, astfel încât să simtă cu adevărat acțiunile grupării, să pună puzzle-ul cap la cap și să putem prevedea toate modalitățile de acțiune ale acestei grupări pe viitor și să ne putem da seama de momentul oportun în care să intervenim pentru identificarea cantității de heroină, pentru obținerea probei supreme, care este drogul, care urma să fie introdus în Europa”, a povestit procurorul DIICOT la Antena 3. 

Consecințele acestei capturi pentru rețeaua internațională sunt dezastruoase.

Este o captură istorică pentru România, a doua captură din Europa în ultimii 5 ani. Gruparea infracțională a primit o lovitură destul de grea, inclusiv grupările dependente de această grupare. Pentru că heroina aceasta, la un moment dat, trebuia împărțită altor grupări, care erau dependente de lanțul de aprovizionare. 

Dacă ne uităm la toată arhitectura infracțională care ține de această cantitate de droguri putem vorbi de sute de persoane”, a mai spus procurorul.

Traficanții nici măcar nu au bănuit că sunt urmăriți și că se adună probe împotriva lor, spune procurorul implicat în operațiune. 

Niciun moment nu și-au dat seama că noi acționăm în vreun fel și că ne facem treaba astfel încât să probăm toată această grupare infracțională. Reacțiile prin care trece o persoană care este implicată într-o astfel de grupare sunt diverse. Elementul de surpriză tot timpul este de partea noastră, astfel încât să nu aibă timp să reacționeze sau să nu aibă timp să își facă vreun plan de ieșire. Nu și-au dat seama ce s-a întâmplat”. 

Acțiunea a fost posibilă datorită implicării reprezentanților departamentului antidrog din cadrul Ambasadei SUA, a Brigăzii de combatere a criminalității organizate Constanța și a Serviciului de combatere a criminalității organizate porturi maritime. 

Serviciul pentru intervenții și acțiuni speciale și specialiștii din cadrul Direcției generale a vămilor au fost, de asemenea, parte din echipă. 

×
Subiecte în articol: droguri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close