Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri despre condiţiile suportate de Gheorghe Mencinicopschi în arest

Dezvăluiri despre condiţiile suportate de Gheorghe Mencinicopschi în arest

Dezvăluiri despre condiţiile suportate de Gheorghe Mencinicopschi în arest
16 Iul 2015   •   16:58

Fiica profesorului Mencinicopschi a povestit, pentru ziarul Ring, ca tatăl său îndură foarte greu regimul din Penitenciar şi are mari probleme cu căldura. Profesorul Mencinicopschi munceşte la căteva carţi, dar se teme că din cauza ultimelor scandaluri nu va mai fi lăsat se scrie.

În ultimul an, de când se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a scris mai multe cărţi. Două au văzut deja lumina tiparului, iar a treia va fi publicată zilele acestea. Într-un interviu acordat recent ziarului Ring, fiica lui Gheorghe Mencinicopschi, Ioana, povestea cât a muncit tatăl său pentru aceste volume.

"Îl simt obosit pe tata. Cred că s-a grăbit să scrie cărţile şi asta l-a epuizat. (...) Ar fi scris aceste cărţi şi dacă era în libertate, însă, în contextul actual, şi-ar dori să-i fie luate în considerare cărţile şi să-i fie redusă pedeapsa. Cărţile sunt viaţa lui. Întotdeauna ne cere să-i aducem cărţi. Lucrează mult, citeşte enorm şi scrie. De acasă avem voie să-i ducem doar hârtie. Pixurile este obligat să şi le cumpere din penitenciar."

Ioana Mencinicopschi recunoştea că-şi face griji pentru sănătatea tatălui său.

"Canicula îi dă ceva bătăi de cap tatălui meu, având în vedere problemele lui cardiace. Recent, cei din penitenciar au fost în vizită la Muzeul Ţăranului. Tata a preferat să nu meargă pentru că era foarte cald afară. Celula are doar o fereastră şi nu au voie cu ventilator. Nici ladă frigorifică nu i-am putut duce pentru că nu este permis. Toţi beau apa caldă. I-am dus un radio, model cât mai simplu, dar fără baterii. Trebuie să şi le cumpere de acolo. Aşa este regula. Nici lămâi sau pepene nu avem voie să-i ducem întrucât se pare că deţinuţii şi-ar prepara diverse droguri din astfel de alimente"

Gheorghe Mencinicopschi şi-a păstrat obiceiul de a merge săptămânal la biserică, aşa cum făcea şi când se afla în libertate - mai povesteşte fiica lui. 

Pe 19 aprilie, a fost depusă o cerere pentru graţierea profesorului Mencinicopschi, însă până acum nu s-a primit niciun răspuns. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Mencinicopschi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close