Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri despre şpaga din vămi: ANAF nu a vrut supravegherea vameşilor, susţine Diana Severin

Dezvăluiri despre şpaga din vămi: ANAF nu a vrut supravegherea vameşilor, susţine Diana Severin

 Dezvăluiri despre şpaga din vămi: ANAF nu a vrut supravegherea vameşilor, susţine Diana Severin
01 Mar 2011   •   13:36

Noi dezvăluiri referitoare la mita din vămi. Fostul şef al Vămii Ploieşti, Diana Severin, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut publică o serie de nereguli din vama pe care a condus-o. Ea a dat de înţeles preşedintele ANAF se află în spatele acţiunilor ilegale. 

Potrivit Dianei Severin, reprezentanţii ANAF nu au fost de acord cu supravegherea poliţiştilor de frontieră. Iar în 2009, Blejnar permis angajaţilor de la regionala Bucureşti să efectueze orice control inopinat.

Diana Severin susţine că a sesizat autorităţile în legătură cu aceste nereguli încă de la finalul anului 2009. 

Fostul şef al vămii Ploieşti a menţionat şi o acţiune bizară, din 2009, de la Vama Ploieşti. 10 cisterne au ajuns în Vama Ploieşti, au fost păzite timp de cinci zile de vameşi, apoi au părăsit vama fără să fie verificate. Cisternele aparţineu firmei „Sebastian”, a declarat Severin. La acea vreme, aceasta nu mai deţinea funcţia de şef al vămii. 

Fostul şef al Vămii Ploieşti a declarat că a fost atacată cu o sabie în timpul unei acţiuni a instituţiei pe care o conducea. „Au fost unele momente mai delicate. Am avut activităţi care s-au desfăşurat pe timp de noapte si după orele de program. Am adus la cunoştinţa celor de la Bucureşti că nu este normal ca toate constroale să se desfăşoare pe timpul programului normal”.

 


A avut o sabie, a spus că ar fi bine să cooperez

Astfel, fostul şef al vămii a participat la mai multe acţiuni pe timp de noapte, în timpul cărora a fost atacată. „A avut o sabie, a spus că nu sunt veşnică şi a spus că oricum voi pleca foarte repede şi că ar fi bine să cooperez”, a declarat Severin. 

Fostul şef al vămii Ploieşti a ţinut să menţioneze că Sorin Blejnar a fost nevoit să o numească în funcţie datorită rezultatelor obţinute la examenele pe care le-a susţinut. 
 


Severin, la Antena 3: Blejnar ştia de neregulile din vămi

În cursul săptămânii trecute, Diana Severin a declarat în direct la emisiunea "La Ordinea Zilei" că Sorin Blejnar avea cunoştinţă de neregulile care se petreceau în Vama Ploieşti. "În momentul în care mi s-a solicitat demisia s-a folosit numele preşedintelui ANAF. Dânsul chiar nu a negat faptul că a primit nişte documente de la mine în care i-am adus la cunoştinţă faptul că există societăţi comerciale din Prahova care aduc grave prejudicii bugetului de stat", a declarat Diana Severin, în direct la emisiunea "La Ordinea Zilei".

Diana Severin, în direct la Antena 3


Şeful vămii din Ploiesti, Cornel Costea, a fost arestat vinerea trecută pentru pentru luare de mită. Potrivit unei informări DNA, Costea a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia. Şeful Vămii Ploieşti a fost ridicat joi de anchetatori, direct din biroul vamal, în urma descinderilor din Vama Ploieşti.'

Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că Sorin Blejnar ar fi beneficiarul final al mitei din vămi. Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF.

 

 


×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close