Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri din culisele audierii fostului director SRI. Claudiu Manda: „Maior neagă implicarea în cazul Iohannis”

Dezvăluiri din culisele audierii fostului director SRI. Claudiu Manda: „Maior neagă implicarea în cazul Iohannis”

 Dezvăluiri din culisele audierii fostului director SRI. Claudiu Manda: „Maior neagă implicarea în cazul Iohannis”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
04 Sep 2018   •   15:55

Claudiu Manda a făcut declarații în Parlament după audierea lui George Maior de la Comisia Serviciului Român de Informații.

„Astăzi am avut la Comisia de control a activității SRI audierea fostului director al Servicului, domnul George Maior. Doresc să precizez încă de la început că nu am avut deloc în intenție și nici nu am discutat pe tema afirmațiilor Domniei Sale legate de scrisoarea venită de la domnul Giuliani, ci ne-a interesat să discutăm elemente care vizează activitatea SRI sau activitatea domnului George Maior când era directorul SRI. Sigur că au fost o serie de afirmații care au apărut în spațiul public care îl contraziceau pe domnul Maior după prima audiere și am dorit să le lămurim”. 

„Domnul Horia Georgescu ne spunea că relația dintre cei doi a fost una apropiată, de prietenie, că au fost împreună la diferite evenimente. Domnul George Maior ne-a spus că îl cunoștea vag. Domnul George Maior a spus acum că îl cunoștea nu vad, ci foarte vag. Dar a confirmat cele 3 întâlniri pe care le-a avut după ce n-a mai fost directorul SRI, una acasă la domnul Horia Georgescu, una la un restaurant în București, una la sediul ANI, când domnul Horia Georgescu era director. Contextul discuțiilor nu a vrut să-l detalieze foarte mult. Spunea că erau discuții generale sau despre activitatea celor doi. 

I-am adus aminte de o afirmație făcută de Horia Georgescu, că în anul 2015, când era director al SRI, a fost prezent la ziua domnului Georgescu”. 

„Am avut un al doilea subiect legat de sesizarea pe care SRI a adresat-o ANI, cea care viza pe domnul președinte Klaus Iohannis. Domnul Maior neagă orice implicare în acest traseu. Spune că informația a fost culeasă, conform procedurilor, și că a fost transmisă SRI. Aceste lucruri contravin celor spuse de domnul Horia Georgescu. Noi avem suficient de multe elemente și probabil că până la sfârșitul lunii acesteia o să analizăm în Comisie și o să formulăm un raport pe care să-l prezentăm Parlamentului”, a mai spus Claudiu Manda. 


 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close