Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri din dosarul lui Marian Vanghelie

Dezvăluiri din dosarul lui Marian Vanghelie

Dezvăluiri din dosarul lui Marian Vanghelie
12 Mar 2015   •   18:05

Amănunte importante din dosarul lui Vanghelie au fost prezentate în emisiunea 100 de Minute. Potrivit documentui prezentat de Antena 3, iubita lui Marian Vanghelie, Oana Mizil, care a declarat recent că nu are legătură cu dosarul lui Vanghelie, este suspectată că era administratorul de facto al societăţii prin care se rulau bani.

Marian Vanghelie e suspectat că a dat o gaură în buget de 2 miliarde lei. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata unor lucrări, susţin surse judiciare. Casa lui Vanghelie a fost percheziţionată, la fel şi sediul primăriei sectorului 5, dar şi Administraţia Domeniului Public.

Iată documentul prezentat în emisiunea 100 de Minute:


“În perioada 2007 - prezent, Vanghelie Marian-Daniel, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi); pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice Vanghelie Marian-Daniel percepe un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către Dumitru Marin, pe de altă parte; acest „comision" este plătit de către Dumitru Marian către Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinuţ Daniel-Nicolae şi Niculae Mircea-Sorin.

Acest comision a fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlată, prin intermediul unor societăţi tip off-shore, de către Dumitru Marin) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de către Vanghelie Marian-Daniel, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani.

Din datele existente în cauză a reieşit că beneficiare a unor astfel de contracte (şi a sumelor de bani aferente acestora) au fost societăţile Bucureşti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urmă fiind administrată în fapt de către Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlată de către Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) şi Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel).

Pentru garantarea plăţii „comisionului" de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societăţii comerciale SPLAI S.A. (societate are în proprietate numeroase imobile clădiri şi terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel; din datele existente în cauză a reieşit că părţile sociale ale societăţii comerciale Eurowest S.R.L. (care deţine majoritatea acţiunilor la SPLAI S.A.) au fost cedate în favoarea lui Murgoci Adrian.

În perioada 2007 - prezent, numiţii Vanghelie Marian-Daniel (primarul Sectorului 5 Bucureşti) şi Niculae Mircea-Sorin (vărul celui dintâi, acţionar majoritar la societatea comercială Bucureşti S.A. şi asociat unic la societatea comercială Fashion Brand Management S.R.L.) au transferat bunuri (sume de bani) provenite din comiterea infracţiunilor de luare de mită (vizate de ordonanţa de începere a urmăririi penale date în cauză la data de 18 septembrie 2014), sub forma achiziţionării de bunuri mobile şi imobile şi sub forma introducerii acestora în patrimoniul societăților comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

Inclusiv în prezent (începând cu o dată nedeterminată la acest moment), numita Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar, acţionând în calitate de administrator de fapt al societăţii comerciale comercială Fashion Brand Management S.R.L. (administrând în fapt activitatea comercială a patru magazine care funcţionează sub marca Tartine et Chocolat, situate în Bucureşti), calitate incompatibilă cu funcţia de parlamentar, a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, cu scopul de a obţine pentru această societate foloase necuvenite (constând în obținerea în activitatea comercială a acesteia, tocmai ca urmare a exercitării de către numita Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana a influenței conferite de funcția publică deținută, a unor venituri suplimentare substanțiale).

Începând cu luna septembrie 2014, până în prezent, numitul Giugula Mihai-Doru (avocat în baroul Bucureşti), acționând din dispoziţia numitului Vanghelie Marian-Daniel şi cu scopul de a împiedica tragerea acestuia la răspundere penală, a acordat numitului Dumitru Marin - în mod formal şi nesolicitat de către beneficiar/client - asistenţă juridică în dosarul penal nr. 486/P/2014 Tribunalului Bucureşti (în care acesta este cercetat pentru comitere unor infracţiuni de evaziune fiscală), acţionând în vederea obţinerii, în urma studierii dosarului şi participării la actele de urmărire penală, de informații care îl interesau pe Vanghelie Marian-Daniel şi în vederea influenţării numitului Dumitru Marin să nu facă declaraţii incriminatorii pentru Vanghelie Marian-Daniel.”×
Parteneri
Prognoza meteo pentru iarna 2023-2024 în România
x close