Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri din dosarul şpăgii la bacalaureat. Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi

Dezvăluiri din dosarul şpăgii la bacalaureat. Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi

Dezvăluiri din dosarul şpăgii la bacalaureat. Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iul 2013   •   14:36

15.000 de euro. Atât ar fi dat în total elevii de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" pentru a-şi aranja un BAC liniştit. După ore întregi de audieri noaptea trecută, 37 de profesori din comisia de Bac şi supraveghetori au fost lăsaţi să plece acasă. A fost reţinută însă directoarea liceului Bolintineanu, care a şi recunoscut că a intervenit la comisie după ce a luat bani de la elevi.

Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru, a luat bani de la elevii înscrişi la bacalaureat şi ar fi intervenit să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori "permisivi" şi o comisie care să poată fi influenţată în fraudarea examenului, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală Costica Vărzaru. Aceasta este cercetată pentru trafic de influenţă.


Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia "să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului".

"Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti prezentat de Mediafax.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat.

Profesorii au fost lăsaţi să plece, singura reţinută fiind fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.


 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close