Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri incredibile din viaţa lui Osama ben Laden. Ce a făcut acesta cât timp a stat ascuns în Pakistan

Dezvăluiri incredibile din viaţa lui Osama ben Laden. Ce a făcut acesta cât timp a stat ascuns în Pakistan

Dezvăluiri incredibile din viaţa lui Osama ben Laden. Ce a făcut acesta cât timp a stat ascuns în Pakistan
Sursa foto: foto: highsnobiety.com
30 Mar 2012   •   15:46

Osama ben Laden a avut patru copii în timp ce ascundea în Pakistan, după atentatele de la 11 septembrie 2001, le-a declarat cea mai tânără dintre soţiile sale poliţiştilor pakistanezi, potrivit unui raport.

Acesta este primul document oficial care detaliază din surse oficiale parcursul liderului Al-Qaida, de la fuga sa în Pakistan până la moartea lui Osama în mai 2011.

Amal Abdulfattah, în vârstă de 30 de ani, cea mai tânără dintre soţiile sale, a fost arestată în urma acestui raid de către autorităţile pakistaneze împreună cu alte două soţii, saudite, ale lui ben Laden şi cu mai mulţi copii pe care ele i-au avut cu el.

Amal a ajuns în Pakistan, potrivit raportului, în iulie 2000, după care a mers în Afganistanul vecin la Kandahar (sud). După căsătorie, ea s-a instalat împreună cu liderul Al-Qaida şi celelalte trei soţii ale acestuia.

Raportul precizează ca familia a fost separată la o zi după atentatele de la 11 septembrie.

Amal a declarat atunci că s-a refugiat timp opt sau nouă luni la Karachi, în sudul Pakistanului, unde reţelele islamiste îşi au conexiunile lor.

Ea susţine că ulterior s-a întâlnit cu ben Laden la Peshawar, principalul oraş din nord-vestul Pakistanului. Ei au rămas apoi în regiune timp de aproape trei ani, dintre care doi i-au petrecut la Haripur, la o oră şi jumătate de mers cu maşina de Islamabad.

În tot acest timp, Amal a avut 4 copii cu ben Laden. Aasia, o fetiţă născută în 2003 şi Ibrahim, născut în 2004, ambii la spitalul din Haripur, unde au rămas cel mult 2-3 ore după naştere.

Ceilalţi doi copii s-au născut la Abbottabad: Zainab, o fetiţă, născută în 2006, şi Hussain, un băiat, în 2008.

Cele trei soţii ale lui ben Laden urmează să fie inculpate în curând de justiţia pakistaneză pentru intrare şi sejur ilegal în ţară. Ele sunt ameninţate cu expulzarea, precedată eventual de o pedeapsă cu închisoarea.

În acest raport, comisia de anchetă a poliţiei recomandă ca yemenita Amal şi cei cinci copii ai acesteia să fie "repatriaţi imediat în ţara lor".

×
Subiecte în articol: pakistan raport
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close