Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri la Sinteza Zilei. Jaful pe banii publici de la CFR

Dezvăluiri la Sinteza Zilei. Jaful pe banii publici de la CFR

Dezvăluiri la Sinteza Zilei. Jaful pe banii publici de la CFR
23 Mar 2014   •   23:38
Bătaia de joc la CFR continuă. Salarii de mii de euro pentru manageri ce sunt preocupaţi mai mult de bunăstarea privaţilor, în timp ce salariaţii de rând abia îşi primesc umilele lefuri. Ba chiar unii dintre manageri şi-au negociat clauze prin care pot rămâne în funcţii, indiferent dacă sunt eficienţi sau nu.

Curse profitabile ce ar fi adus bani companiei de transport călători au fost declarate nerentabile, iar apoi anulate de către managerul privat. Azi bagă zeci de mii de euro în buzunarele privaţilor.

Un raport recent al Ministerului Transporturilor confirmă manevrele ilegale ale conducerii. Imediat ce a preluat conducerea CFR Călători, Valentin Dorobanţu, în calitate de manager privat, a anulat peste 150 de trenuri. A fost una dintre primele sale decizii. A hotărât să scoată la licitaţie o serie de secţii şi trasee care aduceau profit în societate.

Companiile private de transport au fost interesate şi au preluat imediat traseele. Acele linii produc acum profit pentru privaţi.

Indiferent dacă va respecta sau nu promisiunile pe care şi le-a asumat în contractul de management, în cazul în care este demis, compania trebuie să îi plătească directorului CFR Călători până la 48 de salarii compensatorii din bani publici.

Valentin Dorobanţu are un venit de 9.000 de euro pe lună.

Dezvăluirile au fost prezentate în emisiunea Sinteza Zilei.


 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea CFR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close