Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri despre moartea asistentei de la Marius Nasta: Raportul toxicologic întocmit de medicii legişti

Dezvăluiri despre moartea asistentei de la Marius Nasta: Raportul toxicologic întocmit de medicii legişti

Radu Tudor și jurnalista Adina Anghelescu au prezentat în exclusivitate raportul toxicologic întocmit de medicii legiști în urma morții asistentei de la spitalul Marius Nasta din Capitală. Aceștia au explicat în emisiunea Punctul de întalnire, de sâmbătă seară, de la Antena 3, ce substanțe au fost depistate.

Dezvăluiri despre moartea asistentei de la Marius Nasta: Raportul toxicologic întocmit de medicii legişti
de Mia Lungu    |    13 Feb 2021   •   22:17

"Se știe că în urmă autopsiei nu au existat elemente macroscopice care să ducă la o cauza ce ține de moarte. De ce ar fi putut muri doamna asistentă. Și pentru că este neconcludentă, sau nu s-a putut stabili prin autopsie, s-a făcut acest examen toxicologic și urmează să se facă și cel histopatologic." a explicat Adina Anghelescu la Antena 3.

"Au fost depistate patru substanțe: Metamizol, Tramadol, Midazolam și Olanzapina. Nu erau cocentrații mari dar au între ele și interferențe și concentrația toxicologică se poate interpreta de către medicul legist.

Dacă a fost cumva vorba de o reacție anafilactica sau altceva, o tulburare de ritm cardiac severă, un șoc anafilactic, toate acestea se vor evidenția la examenul histopatologic. Pentru că acolo apar modificări în organe la nivel microscopic.

Una dintre substanțele depistate la examenul toxicologic este un medicament care se prescrie pentru boli psihiatrice grave

Olanzapina pune semne de întrebare foarte mari celor care efectuează anchetă pentru că această substanță se ia doar pe rețeta de la un doctor psihiatru. Se da în boli psihiatrice mai severe. Și atunci, cei care efectuează anchetă, de la Serviciul Omoruri, vor trebui să ridice și foaia de observație de la medicul de familie. Dacă celelalte trei sunt un somnifer și două analgezice care se pot lua fără rețeta, Olanzapina nu se poate lua decât cu rețeta și scrisoare medicală.

Anchetă a exclus din capul locului după efectuarea autopsiei, o moarte violență. Adică vreo agresiune fizică săvârșită de cineva. Așa că rămân în picioare alte ipoteze.

Și nu există deocamdată nici cea mai mică legătură de cauzalitate cu vaccinul. Mai ales că trebuie să existe întâi cauza decesului și apoi să fie stabilită o astfel de legătură.

Nu se exclude, din surse judiciare, nici varianta suicidului dar este o ipoteza destul de vagă. Nici a unor interacțiuni nefastă între medicamente. Nici șocul anafilactic. Nici orice altă afecțiune organică. Drept urmare, atenția se va duce foarte mult pe histopatologie."

Adevărul din spatele morții asistentei vaccinate. Prietena femeii: ”Nu s-a plâns de nicio suferință”

Luminița, o asistentă în vârstă de 55 de ani de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a murit la o săptămână după rapelul vaccinului împotriva COVID-19.

Colega asistentei decedate a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre tragedie. ”Am lucrat împreună dar nu pot să vă spun că am lucrat în același timp cu ea, practic turele noastre nu au fost în același timp”, a spus femeia.

Luminița era asistentă medicală la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”. Pe 28 ianuarie a fost găsită fără suflare în casă. O colegă de serviciu s-a alertat pentru că Luminița nu îi mai răspundea la telefon. A sunat la 112, iar pompierii au găsit-o fără viață în bucătărie. Decedase cu multe ore înainte. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close