Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Dezvăluiri șoc în dosarul Ponta - Șova

Exces de putere. Dezvăluiri șoc în dosarul Ponta - Șova

Exces de putere. Dezvăluiri șoc în dosarul Ponta - Șova
14 Oct 2016   •   22:46

Vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, au avut loc audieri în dosarul Rovinari-Turceni, în care a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie fostul premier Victor Ponta. Tot vineri, ÎCCJ a admis cererea de audiere, în calitate de martor, a președintelui PNL Alina Gorghiu, în dosarul Rovinari-Turceni.

La cererea DNA, doi martori, Simona Ciurcu și Alin Brâncuș, au fost audiaţi în şedinţă secretă. Motivul invocat de reprezentantul DNA a fost acela că declarațiile pe care aceștia urmează să le dea conțin date confidențiale. Alţi doi au fost audiaţi în şedinţă publică. Ședința s-a încheiat după mai bine de 12 ore.

La ieșirea de la ÎCCJ Simona Ciurcu și Alin Brâncuș au dezvăluit presei câteva dintre declarațiile făcute în cadrul audierilor ÎCCJ:

Potrivit acestora, firma de avocatură a lui Dan Șova lucra pentru Partidul Social Democrat, iar contractele au venit pe linie politică.

''Dan Șova era singurul cu putere de decizie în firma ''Șova & Asociații'', firma ''Enescu, Pop și Asociații'', ''Cernov și Asociații''. Discuția a fost că trebuie distruse hard-urile - era vorba de diverse articole din presă și să ne ferim de presă. (...) Pot să spun în acest moment că Dan Șova este o victimă politică, dar este o victimă politică a propriilor colegi, nu a adversarilor politici'', a spus Alin Brâncuș.

În plus, Brâncuș afirmă că firma condusă de Șova a făcut plăți fără să existe contract către cabinetul de avocatură al Alinei Gorghiu.

Într-o intervenție telefonică la ''Exces de putere'', președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că Alin Brâncuș, denunțătorul audiat de ÎCCJ în dosarul Ponta - Șova ar trebui să nu păteze imaginea PSD fără să aibă dovezi solide în acest sens:

''Dacă a făcut aceste afirmațiii, să le ducă la capăt. Eu nu-i permit acelui individ să arunce o asemenea pată pe partidul nostru așa, ieșind din Înalta Curte. Să spună exact date, nume, sume, contracte venite. Să meargă până la capăt și să demonstreze'', a spus răspicat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a avertizat că dacă Alin Brâncuș nu va demonstra cele afirmate îi va face o plângere penală pentru denunț calomnios.

La rândul său, președintele PNL Alina Gorghiu a declarat la Exces de putere că nu are informații legate de ce au declarat cei doi martori denunțători audiați vineri la ÎCCJ.

''Știți foarte bine că au fost momente în care am ieșit din firma de avocatură, momente în care eram în firma de avocatură - pot să fac verificări și să vă dau toate informațiile în cel mai scurt timp. Singurul lucru pe care vreau însă să îl spun referitor la orice declarație este următorul: orice fel de tranzacție pe care societatea de avocatură, în momentele în care eu am fost în această societate, au fost tranzacții legale, la vedere, fără niciun fel de probleme. De altfel, dacă domnul care a spus acest lucru în instanță are vreun indiciu că a fost săvârșită vreo infracțiune, îl rog din suflet să facă plângere penală. Altfel, mă simt cumva hărțuită de Șova, Ponta și colegii domniei sale de vreun an de zile'', a afirmat Alina Gorghiu.

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere Victor Ponta dan sova
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close