Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluirile unui medic chinez care a fugit în SUA pentru a spune totul despre COVID-19: "Dacă spun adevărul în China, voi muri!"

Dezvăluirile unui medic chinez care a fugit în SUA pentru a spune totul despre COVID-19: "Dacă spun adevărul în China, voi muri!"

Li-Meng Yan, un medic virolog din China, s-a decis să rupă tăcerea despre Covid-19. Femeia a fost nevoită să fugă în Statele Unite pentru a-și salva viața. "Dacă spun adevărul în China, voi muri!", a spus Li-Meng Yan. Ea susține că Partidul Comunist Chinez și personalul universitar au ascuns dovezi care aratău că virusul se transmite între oameni.

Dezvăluirile unui medic chinez care a fugit în SUA pentru a spune totul despre COVID-19: "Dacă spun adevărul în China, voi muri!"
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    15 Iul 2020   •   19:00

Li-Meng Yan, medic virolog în Hong Kong, la Școala de Sănătate Publică, susține că a fugit în SUA pentru „a dezvălui adevarul despre coronavirus”, după ce, spune ea, autoritățile chineze i-au cenzurat activitatea. Ea a plecat din China pe 28 aprilie, chiar dacă a fost nevoită să-i lase în urmă pe cei dragi. 

Dr. Yan afirmă că autoritățile de la Beijing au știut de noul coronavirus cu mult înainte ca totul să fie oficial, însă guvernul chinez a refuzat să facă publică această informație și a preferat să țină totul secret cât mai mult. Dr. Yan a povestit la un canal de televiziune din SUA că superiorii ei au ignorat cercetările pe care le efectuase până la începutul pandemiei.

Medic virolog refugiat în SUA: "Dacă spun adevărul în China, voi muri!"

Femeia se teme pentru viața ei și stă ascunsă în SUA. Ea spune că dacă ar fi prinsă, cel mai probabil ar fi aruncată după gratii sau și mai rău, făcută dispărută și ucisă: ”Motivul pentru care am venit în SUA este pentru a transmite adevarul despre Covid-19. Dacă o spun în Hong Kong, în momentul în care voi vorbi voi fi făcută disparută și ucisă", a spus medicul virolog.

Dr. Yan trage un semnal de alarmă și afirmă că ”nu avem mult timp” atunci când se referă la pandemie: "Aceasta este cea mai mare pandemie cunoscută în istoria omenrii până în acest moment". Medicul a adăugat: „Există mulți, mulți pacienți care nu primesc un diagnostic și tratament la timp. Medicii din spitale sunt speriați, dar nu pot vorbi. Personalul de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor este speriat."

Virologul susține că un prieten de-al său de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China i-a spus pe 31 decembrie despre posibilitatea transmiterii coronavirusului de la om la om. Ea și-a avertizat șeful, care a dat din cap și i-a ordonat să lucreze în continuare. 

Odată ce s-a decis să vorbească, medicul a descoperit că viața sa este în pericol. Ea i-a povestit unui blogger originar din Hong Kong, dar relocat în SUA, că Partidul Comunist Chinez și personalul universitar au ascuns dovezi care aratău că virusul se transmite între oameni. El a sfătuit-o să se mute în SUA.

Dr. Yan a încercat să îl convingă și pe soțul ei să o însoțească, însă acesta s-a temut prea tare că vor fi uciși amândoi și nu a refuzat în ultimul moment să vină.

Ajunsă în SUA, femeia de știință a fost anchetată de FBI, care a chestionat-o timp de câteva ore. De asemenea, reprezentanți ai guvernului chinez au năvălit în orașul ei natal din Qingdao, unde i-au percheziționat apartamentul și i-au intervievat părinții, susține Yan.

Universitatea din Hong Kong i-a revocat accesul la conturile și e-mailurile sale și a șters numele medicului Yan de pe site-ul web. Oficialii universității au declarat pentru Fox News că „Dr. Li-Meng Yan nu mai este un membru al personalului universității.”

×
Subiecte în articol: China medic
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close