Antena 3 CNN Actualitate Diaconescu: Nu am discutat despre Năstase cu omologul austriac

Diaconescu: Nu am discutat despre Năstase cu omologul austriac

Diaconescu: Nu am discutat despre Năstase cu omologul austriac
Sursa foto: cristian diaconescu
02 Apr 2009   •   00:42

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri seară, că la întâlnirea pe care a avut-o cu omologul austriac nu a existat niciun fel de discuţie în legătură cu Adrian Năstase, subliniind totodată că nu face comentarii legate de documentul privind vizita ministrului la Bucureşti.

"Nu voi face absolut niciun fel de comentariu, nu sunt documente care ne aparţin şi nu mă pot pronunţa în legătură cu valabilitatea lor", a spus Diaconescu, întrebat în legătură cu documentul pregătitor al vizitei ministrului austriac de Externe la Bucureşti, în care se arată că preşedintele Băsescu a exercitat presiuni foarte mari pentru reforma justiţiei şi a chemat la el toţi responsabilii în domeniu cerându-le, printre altele, "capul lui Năstase".

Diaconescu a ţinut să menţioneze însă că în legătură cu Adrian Năstase nu a existat "absolut niciun fel de discuţie" între el şi ministrul austriac de Externe, "nici măcar aluziv" acesta nereferindu-se la situaţia politică din România.


Pe de altă parte, ambasada Austriei a informat, într-un comunicat, că materialele publicate în presă au fost întocmite de funcţionari şi "reflectă discuţiile din mass-media şi societatea românească referitoare la combaterea corupţiei şi nu reprezintă în nici un caz poziţia oficială".

Ambasada Austriei la Bucureşti "informează cu privire la citatele din materialele apărute în media în contextul întâlnirii celor doi miniştri de externe că aceste materiale au fost întocmite la nivel de funcţionari, reflectă discuţiile din mass-media şi societatea românească referitoare la combaterea corupţiei şi nu reprezintă în nici un caz poziţia oficiala austriacă".

"Tema referitoare la combaterea corupţiei nu a fost abordată sub nici o formă în timpul întâlnirii dintre cei doi miniştri", conchide ambasada Austriei.


Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close