Antena 3 CNN Actualitate Diaconu despre cererea PDL de a fi demis: Nu ştiu ce au făcut între timp. Eu am avut o treabă

Diaconu despre cererea PDL de a fi demis: Nu ştiu ce au făcut între timp. Eu am avut o treabă

Diaconu despre cererea PDL de a fi demis: Nu ştiu ce au făcut între timp. Eu am avut o treabă
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Iun 2012   •   16:32

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, vineri, la Sibiu, despre solicitarea făcută de PDL către premierul Victor Ponta de a-l demite din funcţie, că nu ştie ce au făcut între timp reprezentanţii partidului pentru că el "a avut o treabă", scrie Mediafax.

Întrebat cum comentează cererea PDL de a fi demis din funcţia de ministru al Culturii, Mircea Diaconu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu ştie ce s-a întâmplat, fiind plecat de dimineaţă prin ţară.
   
"Nu ştiu ce au făcut între timp, că eu am avut o treabă. Am plecat la şase dimineaţa şi am văzut nişte lucruri fabuloase care există în România, nici nu ştiam că există - Muzeul Prima Şcoală în Braşov. Marea mea problemă de ministru, cât o să fiu, principala problemă e că avem valori şi oamenii trec pe lângă ele, câteodată nu din vina lor, ci a sistemului, muzeal, de biblioteci care au un reflex de cloşcă şi accesul către ele este mai greu. Trebuie fluidizat acest lucru. După care m-am dus la Feldioara, am văzut cetatea, la Râşnov, am văzut cetatea, care e deja renovată, apoi am venit aici şi de aici mă duc la Caransebeş, unde de asemenea văd cetatea. Azi am zi medievală şi o consum aşa. Fiind în maşină încolo-ncoace, nu ştiu ce se întâmplă prin ţară, am treabă, şi câtă vreme am treabă îmi fac treaba. Mai departe, Dumnezeu cu mila. Nu aş comenta lucruri de tipul ăsta", a afirmat Diaconu.
   
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL îi solicită premierului Victor Ponta să îl demită pe ministrul Culturii Mircea Diaconu, arătând că acest lucru ar fi necesar pentru a nu exista suspiciuni asupra echipei guvernamentale.
   
"PDL solicită primului-ministru demiterea ministrului Culturii pentru că ministrul în funcţie a aflat ieri că va fi extinsă ancheta penală în ceea ce-l priveşte. PDL solicită primului-ministru să-l demită pe ministrul Culturii, astfel încât să nu mai avem o echipă asupra căruia să planeze suspiciuni", a precizat Cristian Preda.
   
El a arătat că legea este lege pentru toată lumea şi a menţionat faptul că la nivelul Guvernului a existat o problemă de "construcţie" prin faptul că există deja un număr de miniştri care au fost demişi din cauza unor acuzaţii.
   
Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-ar fi ajutat soţia să primească anumite contracte.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close