Antena 3 CNN Actualitate Dialog incendiar între Mihai Tudose și Mircea Badea

Dialog incendiar între Mihai Tudose și Mircea Badea

Dialog incendiar între Mihai Tudose și Mircea Badea
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
10 Oct 2017   •   14:17

Dialog incendiar aseară, la finalul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, între Mihai Tudose și Mircea Badea.

Această discuție între cei doi a determinat și singura reacție a deputatului Liviu Pleșoianu, care îl asociază pe premierul Tudose cu tabăra securiștilor și cu mișcarea de menținere în funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Întrebat de Mircea Badea ce înțelege prin termenul de „probleme penale", Mihai Tudose a afirmat că trebuie făcută o deosebire clară între realitate și percepție.

„Sunt niște oameni asupra cărora planează niște suspiciuni, prezumția de nevinovăție este clară, dar ei astăzi se află în diverse stadii a unor anchete. Din nefericire pentru noi și pentru cei în cauză, cele două colege sunt și în relația cu Bruxelles pe fonduri europene unde lucrurile sunt extraordinar de sensibile. Avem feedback că lucrurile nu stau bine și avem semnale de acolo că lucrurile nu trebuie să fie așa și că justiția ar trebui să-și urmeze cursul firesc. Percepția este că face scut în jurul unor oameni care au furat planeta. Analiza corectă este că am scăzut în sondaje din anumite cauze. Trebuie să fie o cauză?"

Potrivit acestui răspuns, Mircea Badea l-a întrebat pe Mihai Tudose dacă crede că orice procuror are dreptul să facă discreționar, remanierea în Guvern, fără să răspundă în cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi false, inclusiv procurorii lui Kovesi, Mihai Tudose a negat acest lucru.

„Nu cred că orice procuror poate face acest lucru, dar atâta timp cât niște lucruri se văd sau pot rezulta dintr-o analiză că trebuie să existe o cauză nu? Dacă considerăm că aceasta este cauza astea vor fi acțiunile. Nu știu cine ar fi determinat să se apuce să facă să facă niște dosare pe bandă rulantă unor nevinovați pentru a remania Guvernul, eu cred că nu se joacă nimeni cu așa ceva" a declarat Mihai Tudose. 

Mai mult, premierul a spus că are încredere în justiție. „Am încredere că lucrurile și dacă mai au derapaje, nu în halul acesta se pot face lucrurile"

Întrebat dacă acel sondaj a fost cauza pentru care au apărut și aceste probleme penale cu care se confruntă anumiți miniștri din Guvern, Mihai Tudose a spus că oricum ar fi luat în calcul un asemenea aspect, și fără existența acestui sondaj.

„Dar trebuie să existe o cauză a scăderii de popularitate. Dacă considerăm că aceasta este cauza astea vor fi acțiunile".

 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea mihai tudose dialog
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close