Antena 3 CNN Actualitate Replici de gradul 3 la Sinteza Zilei. Diana Şoşoacă (AUR): "Ieşiţi din statul paralel!" Szabo Odon (UDMR): "Sunteţi o ţaţă de la piaţă!"

Replici de gradul 3 la Sinteza Zilei. Diana Şoşoacă (AUR): "Ieşiţi din statul paralel!" Szabo Odon (UDMR): "Sunteţi o ţaţă de la piaţă!"

Deputatul UDMR Szabo Odon şi senatorul ales pe listele AUR Iaşi, Diana Şoşoacă, au avut, joi seara, la Sinteza Zilei, un schimb de replici pigmentat cu expresii peiorative şi acuzaţii.

Replici de gradul 3 la Sinteza Zilei. Diana Şoşoacă (AUR): "Ieşiţi din statul paralel!" Szabo Odon (UDMR): "Sunteţi o ţaţă de la piaţă!"
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2020   •   07:00

Pe fondul disputei legate de ideea că Ministerul Educaţiei ar putea ajunge la UDMR, deputatul Odon i-a spus, la un moment dat, Dianei Şoşoacă, în direct la Antena 3:

"Aţi fost văzută în gara din Oradea împreună cu un infractor condamnat!" El a detaliat ulterior că se referă la Mihai Lasca, ales deputat de Bihor pe listele AUR.

Lasca a fost condamnat în două dosare: într-unul, pentru lovire iar în celălalt, mai vechi, pentru constituirea unui grup infracţional care spărgea bancomante.

Ambele cauze se află în faza judecării apelului. În sentinţa pronunţată în acest din urmă dosar, judecătorii au menţionat că Lasca este recidivist.

Diana Şoşoacă s-a enervat la evocarea numelui viitorului deputat Lasca. Ea a insistat că acesta din urmă nu este condamnat definitiv şi l-a acuzat, la rândul ei, pe deputatul UDMR că nu recunoaşte Ziua Naţională a României.

Dispută politică UDMR-AUR: "ţaţa de la piaţă" şi "statul paralel"

Redăm, în continuare, fragmente din schimbul de replici în care, cel mai adesea, Şoşoacă şi Odon au vorbit unul peste celălalt.

D. Şoşoacă: Dumneavoastră unde eraţi de 1 decembrie? De ce nu sărbătoriţi Ziua Naţională a României? Nu, nu vă permit să vorbiţi, în condiţiile în care distrugeţi Ziua Naţională a României.

S. Odon: Doamna avocat, fiţi calmă. Aţi fost cu un infractor în gara din Oradea, am poza.

D. Şoşoacă: Unde eraţi pe 1 decembrie? Noi eram în horă!

S. Odon: Doamna avocat, sunteţi cu un infractor în poză şi în Parlament!

D. Şoşoacă: Nu puteţi spune că este infractor, câtă vreme nu are o condamnare definitivă. Dacă nu cunoaşteţi termenii juridici, veniţi la mine şi vă dau o consultanţă gratuită.

În discuţie intervine Mirel Curea, redactor şef-adjuct la Evenimentul Zilei, care vrea să ştie dacă Lasca are condamnare definitivă. Diana Şoşoacă spune că nu. Szabo Odon spune că da.

D. Şoşoacă: Dumneavoastră nu sărbătoriţi Ziua Naţională a românilor şi mă întreb de ce. Şi atunci, cum să vă doresc eu în funcţia de ministru al învăţământului, când dumneavoastră aveţi 7 la sută iar noi, 10%?

S. Odon: Doamna avocat, nu fiţi o ţaţă la televizor (...)

D. Şoşoacă: Dumneavoastră sunteţi un om care vă bateţi joc de români şi de România (...) Măsuraţi-vă cuvintele, pentru că nu aţi demonstrat decât că sunteţi în statul paralel statului român. Vă rog să vă identificaţi etia şi apartenenţa. Sunteţi cetăţean român (...)

S. Odon: Aveţi puţin bun simţ...

D. Şoşoacă: Dumneavoastră să aveţi bun simţ faţă de cetăţenii români. Nu eu am afirmat că 1 decembrie este zi de doliu naţional.

S. Odon: Aşa vorbiţi şi acasă, cu soţul? (...)

D. Şoşoacă: Dumneavoastră aţi depăşit toate limitele bunului simţ. Nu vă las să vorbiţi, pentru că nu aţi dovedit că (Lască) este condamnat definitiv.

S. Odon: Sunteţi o ţaţă de la piaţă în momentul de faţă.

D. Şoşoacă: Ţaţe sunt persoanele din partidul dumneavoastră, care militează împotriva poporului român. 

S. Odon: Închideţi puţin ochii, ieşiţi din film...

D. Şoşoacă: Ieşiţi dumneavoastră din statul paralel...

"Dialogul" continuă în aceeaşi manieră până la intervenţia moderatorului Mihai Gâdea, care le dă, pe rând, cuvântul celor doi.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă Szabo Odon Sinteza Zilei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close