Antena 3 CNN Actualitate Diana Șoșoacă, cadou neașteptat de la un preot din Constanța

Diana Șoșoacă, cadou neașteptat de la un preot din Constanța

Senatoarea Diana Șoșoacă a primit un cadou din partea unor preoți din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Darul a venit chiar în ziua de Buna Vestire.

Diana Șoșoacă, cadou neașteptat de la un preot din Constanța
Sursa foto: Replicaonline
de Maria Zărnescu    |    25 Mar 2021   •   18:23

Un ctitor al bisericii Sfântul Antonie i-a dăruit, alături de alți preoți, o icoană Dianei Șoșoacă. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a ținut să precizeze că gestul nu are legătură cu Arhiepiscopia, menționând că darul ar fi putut fi oferit din admirație.

"Un ctitor al bisericii Sf Antonie i-a dăruit o icoană alături de câțiva preoți. Nu are legătură cu Arhiepiscopia Tomisului", a explicat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit Replicaonline.

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost prezentă la Tribunalul Constanța, acolo unde a avut loc un nou termen în procesul în care Arhiepiscopia Tomisului a cerut în instanță permiterea accesului credincioșilor în lăcașele de cult, în timpul slujbelor.

"Nu suntem în stare de război, sau de asediu. Starea de alertă nu poate exista, având în vedere că nu este menționat în Constituția României, nu are bază legală. Acum, în Senat avem un proiect de lege prin care se încearcă autorizarea stării de alertă. Nu îmi poate interzice nimeni ca după ora 02.00 să plec de la biserică. Obiceiurile noastre și cutumele bisericești spun că noi să stăm până la 05.00 dimineața, când înconjurăm biserica, facem priveghi.

Nu ne pot nici întrerupe slujba. Avem o slujbă și nu ne spune nimeni când să venim și când să ne ducem. Noi o să ne ducem la biserică.

Dacă îndrăznește cineva să se opună să avem Sfintele Paști, așa cum s-a făcut mereu, credeți-mă că, dacă va fi nevoie, ne vom bate cu toate autoritățile, inclusiv cu Poliția și cu Jandarmeria, pentru păstrarea acestui drept", a declarat senatoarea Diana Șoșoacă, potrivit Ziarul de Constanța.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close