Antena 3 CNN Actualitate Reacția senatoarei AUR Diana Șoșoacă după ce l-a văzut pe Joe Biden depunând jurământul ca președinte SUA

Reacția senatoarei AUR Diana Șoșoacă după ce l-a văzut pe Joe Biden depunând jurământul ca președinte SUA

Diana Șoșoacă a fost întrebată, joi, de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3, ce ar trebui să aștepte România de la SUA după învestirea în funcția de președinte a lui Joe Biden.

Reacția senatoarei AUR Diana Șoșoacă după ce l-a văzut pe Joe Biden depunând jurământul ca președinte SUA
de Gabriel Dano    |    20 Ian 2021   •   20:35

"Nu cred că vor exista foarte mari schimbări, pentru că ei sunt partenerii noștri strategici, noi avem o îndelungată colaborare cu Statele Unite ale Americii. Nici nu cred că suntem un stat așa de important, decât raportat la ceea se întâmplă aici. Eu am o problemă. Am o problemă cu implicarea altor state în politica noastră și cred că fiecare stat trebuie să-și vadă de politica lui.

Cum noi nu avem dreptul să ne băgăm în politica altora, cred că e bine să fim toți rezervați. Într-adevăr, dacă există derapaje cred că România ar trebui să învețe să-și rezolve odată derapajele de la democrație. Cred că într-adevăr suntem cei mai mari dușmani ai noștri. Poate totuși tradiția ar trebui un pic schimbată, poate vom învăța să ne spălăm rufele în familie, dar să le spălăm și să mai dăm un pic cu clor", a spus Diana Șoșoacă.

Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au depus, joi, jurământul în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Statelor Unite ale Americii. Biden a fost aplaudat la scenă deschisă de sutele de invitaţi prezenţi la Capitoliu

Preşedintele Statelor Unite a susținut primul său discurs în cea mai importantă funcţie de pe glob:

"Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins.

Aici, pe acest pământ sfânt, acum câteva zile, violenţele au zguduit chiar fundaţia naţiunii noastre. Suntem însă uniţi şi facem transferul paşnic de putere, aşa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. De acum, privim înainte, spre viitor cu încredere şi ne gândim că vom fi o naţiune puternică

Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi. Am ajuns atât de departe, trecând prin momente de război. Vom merge înainte pentru că avem multe de făcut în aceste momente grele, dar pline de posibilităţi. Sunt multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat"

Preşedintele Joe Biden a avut un discurs mobilizator şi a pledat pentru unitate într-o naţiune divizată în ultimul an. "Este momentul nostru istoric de criză şi provocare", a spus al 46-lea preşedinte al SUA. "Şi unitatea este calea pe care o vom urma. Şi trebuie să trecem peste acest moment ca Statele UNITE ale Americii. Dacă vom face asta, vă garantez că nu vom eşua", spus Biden.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă Joe Biden
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close