Antena 3 CNN Actualitate De ce se grăbesc unii aleşi să-şi ia în primire mandatele în Parlament. Şoşoacă (AUR): "Mergem înainte cu suspendarea lui Iohannis!"

De ce se grăbesc unii aleşi să-şi ia în primire mandatele în Parlament. Şoşoacă (AUR): "Mergem înainte cu suspendarea lui Iohannis!"

Mai mulţi senatori aleşi pentru legislatura 2020-2024 au venit duminică, la Parlament, pentru îndeplinirea formalităţilor necesare preluării mandatului de parlamentar.

De ce se grăbesc unii aleşi să-şi ia în primire mandatele în Parlament. Şoşoacă (AUR): "Mergem înainte cu suspendarea lui Iohannis!"
de Adrian Iclozan    |    20 Dec 2020   •   21:00

Printre aceştia se numără şi senatorul Alianţei pentru Unirea Românilor, Diana Şoşoacă, care a spus că printre priorităţile sale legislative se numără anularea tuturor amenzilor date în starea de alertă şi în cea de urgenţă.

Şoşoacă şi priorităţile sale legislative: anularea amenzilor şi suspendarea preşedintelui

"Va trebui să solicităm să se anuleze toate amenzile date în starea de alertă şi în starea de urgenţă, o amnistie. Deja lucrez la ea şi, evident, suspendarea preşedintelui Iohannis. (...) ", a spus Şoşoacă la Parlament.

Ea a adăugat că există cadru legislativ care să permită luarea de măsuri în perioade de pandemie, fără a fi nevoie de instituirea stărilor de urgenţă sau de alertă.

"În fiecare an am avut epidemii, a fost şi pandemie de gripă aviară, de gripă porcină, de ebola. Întotdeauna în România a existat un cadru legislativ care a permis luarea de măsuri. S-a mers întotdeauna pe ordine de ministru, există legislaţie specifică pentru epidemie şi pandemie", a arătat Şoşoacă.

Ziariştii au notat că Diana Şoşoacă nu a purtat mască în interiorul Palatului Parlamentului, invocând, ca şi în alte ocazii, că are o adeverinţă medicală care îi permite să nu utilizeze acest mijloc de protecţie.

Vela, incert ca ministru de interne, dar sigur pe mandatul de senator

Şi liberalul Marcel Vela s-a numărat printre parlamentarii aleşi prezenţi, duminică, la Senat.

El a fost întrebat cum va colabora cu noii colegi de la AUR şi a răspuns: "Nu cred că trebuie să pornim de la început cu prejudecăţi sau cu lucruri care ne-ar pune în vreo relaţie antagonică, contradictorie, relaţie care ar duce până la urma la blocarea Parlamentului".

Vela a mai menţionat că proiectul de reformă al Ministerului de Interne a fost finalizat şi speră ca noul Parlament să "achieseze" la noile măsuri care vor reforma acest minister".

Gabriela Firea: Jocurile politice arată o desprindere de voinţa românilor

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a fost, duminică, la Senat pentru îndeplinirea formalităţilor legate de mandatul de senator.

"Aşa cum am promis, voi fi în continuare vocea oamenilor din Bucureşti şi din întreaga ţară. Mă voi alătura colegilor mei pentru a susţine proiecte foarte benefice pentru români. Chiar dacă noi am câştigat alegerile, după cum aţi văzut, puterea s-a împărţit între partidele care au pierdut aceste alegeri. Românii au vrut o schimbare, din păcate, jocurile politice arată cu totul altfel, este o desprindere, practic, de voinţa românilor, dar nu avem altceva ce să facem, nu putem uzita de alte arme decât cele democratice şi vom lupta pentru oameni în Parlament", a spus Firea.

La Senat a fost, duminică, şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, ales senator în scrutinul din 6 decembrie şi susţinut de PNL pentru a fi premier.

×
Subiecte în articol: Senat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close