Antena 3 CNN Actualitate Diana Șoșoacă, acuzații extrem de grave: Avem politicieni corupți care își iau comisioane de la diverse corporații

Diana Șoșoacă, acuzații extrem de grave: Avem politicieni corupți care își iau comisioane de la diverse corporații

Diana Șoșoacă a criticat, miercuri, într-o emisiune TV, lipsa de strategie a statului în lupta cu marile companii multinaționale. Senatoarea afirmă că acestea se îmbogățesc în România, dar nu plătesc taxe și impozite aproape deloc.

Diana Șoșoacă, acuzații extrem de grave: Avem politicieni corupți care își iau comisioane de la diverse corporații
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    14 Iul 2021   •   23:53

„Organele de control ale statului ce au făcut în cazul supermarketurilor. Toate organele de control se duc peste comerciantul român, iar dacă vor să scape, trebuie să le umple portbagajul celor care îi controlează. Știu cazuri de oameni care nu și-au mai cumpărat nimic de ceva ani, pentru că „primesc” totul.

Sunt zeci de mii de angajați plătiți cu salariul minim pe economie. Am reprezentat mulți angajați din supermarketuri în diverse cazuri. Multora nu li se respectă deloc drepturile. Taxele și impozitele sunt mici pentru acești oameni, iar profitul se duce în buzunarele acționarilor.

M-am săturat să văd cum multinaționalele se îmbogățesc peste noapte, iar profitul este externalizat. Nicio măsura din ultimii ani nu a fost luată în așa fel încât să producă beneficii pentru români. Totul este gândit din punct de vedere al teoriei, dar practica ne omoară. Și mai avem și politicieni corpupți care își mai iau și comisioane de la diverse corporații.

De ce toate aceste politici au fost făcute în beneficiul străinilor și nu în sprijinul companiilor românești. Pâna în 1989 aveam zero lei datorii, iar la nivelul anului 2020 avem 52% din PIB datorii.

Înainte de vacanța parlamentară am adus la cunoștință în Parlament toate aceste aspecte, iar cei din PNL și USRPLUS mi-au strigat că sunt mincionasă, fiindcă nu există pensii de 800 de lei. Să se ducă să vadă ca sunt oameni și cu pensii de 150 de lei.

Cei din conducerea țării tăriesc în statistici și cifre. Noi suntem niște simple cifre pentru ei, ceea ce este deumanizat. La un moment dat, mulți specialiști au fost în guvernări. De ce, de cât ori ajung la guvernare, nu realizează nimic din ceea ce spun în afara guvernării.

Comapaniile strategice ar trebui să rămână în administrarea statului. O să avem scumpiri în lanț. Constituția spune că propietatea publică nu se poate vinde, toate aceste contracte de proprietate sunt nule. Oricând se poate cere desecretizearea acestor contracte. L-am interpelat pe Cîțu, n-a știut ce să-mi răspundă.

Nu sunt comunistă, ci un patriot, iar lumea mă etichetează pro-rusă și pro-comunistă. Odată ce externalizezi, s-a ales praful. Suntem pe același palier cu țările africane, cu bogății imense, dar unde majoritatea oamenilor moare de foame”, a declarat Diana Șoșoacă.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close