Antena 3 CNN Actualitate Diana Șoșoacă rupe tăcerea. De ce a fost exclusă, de fapt, din AUR: "Mi s-a spus că 'cum îmi permit?'"

Diana Șoșoacă rupe tăcerea. De ce a fost exclusă, de fapt, din AUR: "Mi s-a spus că 'cum îmi permit?'"

Conducerea AUR a anunțat oficial, miercuri seară, retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă. Motivul: comportamentul avocatei a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

Diana Șoșoacă rupe tăcerea. De ce a fost exclusă, de fapt, din AUR: "Mi s-a spus că 'cum îmi permit?'"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    10 Feb 2021   •   22:06

Printre altele, Dianei Șoșoacă i s-a reprroșat că a participat la o petrecere cu lăutari care a avut loc într-un restaurnat din Iași. "Nu a înțeles care sunt regulile jocului în momentul în care ești demnitar al statului român și este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului", a explicat, în exclusivitate la Antena 3, deputatul AUR Dan Tanasă.

Diana Șoșoacă a lansat, miercuri seară, acuzații grave la adresa fostului său coleg de partid, Sorin Lavric, pe care îl acuză că ar fi amenințat-o cu bătaia.

”Nu eu m-am luat, ci ei s-au luat. Ultima a fost când Sorin Lavric a ținut cu USR și mi-a închis microfonul, în Senat, pentru că m-am revoltat împotriva PNL, USR și UDMR de la guvernare și ar trebui să cer voie pentru discursurile mele în interiorul partidului. Ori, conform Constituției, după alegere, fiecare votează conform conștiinței sale. ”Cum mi-am permis să îi fac criminali?”, așa m-a întrebat Lavric.

Mi se trage și de la Comisia de Abuzuri, pentru că am avut o plângere împotriva Ralucăi Turcan. Mi s-a spus că ”cum îmi permit? Dragă Diana, comisia asta a fost înființată ca să fie!”. Am 500 de dosare pe rolul comisiei de abuzuri, după numai o lună, iar toate îmi sunt adresate mie.

George nu mi-a zis nimic niciodată, este un om foarte OK. I-am spus că voi pleca din partid, pentru că nu voi suporta un astfel de tratament. Domnul Sorin Lavric a folosit un limbaj de maidan și a ridicat palma la mine. I-am zis: ”cine ești tu, cum îți permiți tu să ridici palma la mine, să folosești un limbaj violent?”.

E prea devreme ca să fie ”târziu”! Mi-au zis, despre petrecerea de la Iași, cum de mi-a venit ideea asta fantastică?! Domnul Târziu mi-a spus acum o lună că trebuie să înțeleg că nu mai suntem în campanie electorală, că trebuie să fim un partid serios și să ne facem treaba. Mi-a spus că nu trebuie să dau totul.

În afară de George Simion și cu mine, nimeni nu a mai mers pe aceeași linie. Simion mi-a spus să nu fac vreun pas greșit și i-am spus că nu pot să stau într-un loc în care mi se pun cătușe și botniță. Nu pot să tac și să nu mai vorbesc. Nu mă voi dezice de linia mea, am luptat pentru popor, pentru dreptate, împotriva abuzurilor și corupției.

George probabil e șocat de ce a făcut colegul său, Claudiu Târziu, pe care nu l-am văzut niciodată în campania electorală. Să fim serioși și să dăm cărțile pe față. Eu nu m-am certat niciodată cu George, nu am ce să îi reproșez.

Nu mă duc nicăieri, eu sunt Neamul Românesc. Eu nu mă pot alia cu partidele împotriva cărora am luptat. O să mai vedeți excluderi, demisii, nu vă spun ce e în Parlamentul ăla. Eu cred că trebuie să ne respectăm și să ne vorbim frumos, nu cu atitudinea arogantă de șef.”, a spus Diana Șoșoacă la România TV.

Cum au anunțat liderii AUR retragerea sprijinului politic pentru Diana Șoșoacă

Conducerea AUR a anunțat oficial, miercuri seară, excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă.

În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

Astfel, liderii AUR au decis excluderea deputatului Mihai Lasca din partid.

"La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR", a transmis AUR prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, tot în ședința BNC de conducere a AUR, s-a luat decizia retragerii sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă.

"Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR", se precizează în același comunicat.

În plus, liderii AUR anunță continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă și promit că vor face o verificare mai riguroasă a viitorilor candidați pentru funcții publice din partea partidului.

"Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului".

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close